Pärmäkoski kuudes ja Mäki kymmenes Davosin sprinteissä

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään lauantaina Sveitsin Davosissa sprinttihiihdoilla. Krista Pärmäkoski hiihti vahvasti kuudenneksi ja Joni Mäki onnistui jälleen sijoittuen 10:nneksi.

Krista Pärmäkoski eteni aika-ajosta erävaiheeseen 12:nnelta tilalta. Alkueränsä Pärmäkoski voitti vahvalla hiihdolla ja taisteli myös välierän voitosta, häviten 0,2 sekuntia Ruotsin Maja Dahlqvistille.

”Aika-ajossa oli ehkä vähän vielä takkuista, mutta puolivälierässä ja välierässä jo selkeesti parempaa. Finaalissa yritin samaa ja pitää mahdollisimman kovaa hiihtoa, mutta yksinkertaisesti iski niin kauhee happo vaan jalkoihin, ettei tapahtunu yhtään mitään”, kertoi Pärmäkoski.

Pärmäkoski oli erittäin tyytyväinen kilpailuunsa. Vapaan sprinttifinaalit ovat harvinaisia.

”Tänään haettiin mahdollisimman hyvää sijaa. Tämä oli kolmas kerta kun hiihdän finaaliin vapaan sprintissä. Olen todella tyytyväinen tähän. Oli todella hyvä veto. Antoi itseluottamusta”, jatkoi Pärmäkoski.

Joni Mäki esitti jälleen vahvoja otteita ja hiihti kilpailussa kymmenenneksi. Mäki valitsi viidennen erän aika-ajon jälkeen ja palautuminen jäi hieman lyhyeksi miehen hiihdettyä voittoon omassa alkuerässään.

”Toista kertaa kymppisakkiin sprintissä, niin ei voi olla muutakuin tyytyväinen. Otin viidennen erän, se näytti semmoiselta, että siitä olisi mahdollista päästä jatkoon. Välierässä oli aika lyhkänen palautusväli, ei oikein palautunut, ja oli aika kylmää kyytiä toisella kierroksella, kun lähdettiin kunnolla lyömään”, kertoi Mäki kisan jälkeen kuitenkin tyytyväisenä.

Ristomatti Hakolan erävaiheen hiihdot typistyivät yhteen erään, kun sauvarikko katkaisi matkan alkukiihdytyksen jälkeen. Hakola oli kilpailun 27:s. Lauri Vuorinen eteni kolmantena miehenä aika-ajosta erävaiheeseen ja oli kilpailun 21:s.

”En osaa sanoa, mitä siinä sauvalle kävi, oli puolikas vaan kädessä yhtäkkiä. Tottakai söi miestä ihan urakalla, en ole pariin vuoteen noin huonoa sijaa sprintistä hiihtänyt. Kyllä se vähän pattiin ottaa. Se on urheilua, aina välillä sattuu ja tapahtuu”, mietti Hakola.

Maailmancup jatkuu huomenna sunnuntaina 10 ja 15 kilometrin vapaan tyylin väliaikalähdöillä. Tämän jälkeen edessä on joulutauko ennen Tour de Skin tiivistä kiertuetta.