Scroll Top

Kiinalle kultaa miesten joukkuekisasta

8951-tabletennis512

Rion olympialaisten pöytätennis päättyi joukkuekisan mitaliotteluilla. Pronssista pelasivat Saksa ja Etelä-Korea ja finaalissa Kiina ja Japani.

Embed from Getty Images

Finaalin ensimmäisessä ottelussa aiemmin kisoissa kaksinpelin olympiakullan napannut Ma Long voitti Koki Niwan 3-0. Toinen ottelu Jun Mizutani-Xu Xin oli jännittävämpi. Mizutani johti ottelua jo 2-0, mutta Xu nousi vielä tasoihin jolloin ratkaisu siirtyi viidenteen erään, jonka Mizutani vei jännittävien vaiheiden jälkeen 12-10 ja voitti ottelun 3-2. Tällä voitolla Japani tuli tasoihin.

Nelinpeli oli myös tasainen ja jännä matsi. Zhang Jike ja Xu Xin pari voittivat Maharu Yoshimura ja Koki Niwa parin 3-1 ja veivät Kiinan 2-1 johtoon. Neljännessä ottelussa Ma Long otti selvän 3-0 voiton Yoshimurasta ja ratkaisi voiton Kiinalle. Finaalin lopputulos oli 3-1. Pronssin vei Saksa, joka voitti pronssiottelussa Etelä-Korean 3-1.

Kiina voitti myös naisten joukkuekisan. Se voitti eilisessä finaalissa Saksan 3-0 ja pronssi meni Japanille, joka voitti pronssiottelussa Singaporen 3-1.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.