KalPalle tärkeä voitto Lukosta

Kotimaisessa Liigassa pelattiin maanantaina yksi niukkamaalinen ottelu, jossa KalPa löi Lukon voittomaalikisan jälkeen 2-1. Lukko jatkaa sarjataulukossa kolmantena, mutta varmisti lisäpisteen myötä puolivälierien kotiedun.

Tasaisessa avauserässä molemmat pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta, mutta tuloksetta. Ottelun avausmaali syntyi toisen erän puolivälissä Lukon ankaran painostuksen jälkeen. Mainiosti torjunut KalPa-vahti Andy Chiodokaan ei mahtanut mitään, kun Jonne Virtanen katkaisi 42 ottelun mittaiseksi venähtäneen maalittomien otteluiden putkensa vieden Lukon 1-0 -johtoon. KalPa kiri tasoihin päätöserän viimeisellä minuutilla: Lukon Eetu Koski oli passitettu istumaan kakkosta sukeltamista ja KalPa otti samalla maalivahdin pois. 1-1 -osuman viimeisteli Janne Keränen. Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, joten edessä oli voittomaalikilpailu. KalPan sankariksi nousi lopulta ainoana yrityksessään onnistunut Keränen.

KalPan voitto tiesi samalla myös sitä, että taulukossa kahdeksantena jatkavalla HIFK:lla ei ole enää mahdollisuuksia nousta kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieriin. KalPan kanssa viimeisistä suorista puolivälieräpaikoista taistelevat Blues, JYP ja SaiPa.