Jalkapallo MM-kilpailut alkavat Venäjällä 14 kesäkuuta ja kestävät aina 15 heinäkuuta asti, jolloin finaali pelataan. Nyt on käyty hartaasti kisojen alkulohkoja läpi ja aletaan olla jo loppusuoralla, kun käsittelyssä on kisojen kuudes lohko eli F-lohko. Lohko on ennakkoon mielenkiintoinen jo pelkästään sen takia, että siinä pelaa hallitseva maailmanmestari Saksa, joka on ennakkooon lohkon ennakkosuosikki. Saksan lisäksi lohkossa pelaa Ruotsi, Meksiko sekä Etelä-Korea. Lohkon avausottelu pelataan sunnuntaina 17. kesäkuuta Saksan ja Meksikon välillä.
Ennakko lohkosta
Saksan on lohkon selvä voittajasuosikki, mutta kuten aiemmat MM-kisat 2010-luvulla ovat näyttäneet niin hallitsevalla mestarilla ei ole ollut todellakaan helppoa seuraavissa kisoissa. Esimerkiksi edellisissä 2014 Brasilian kisoissa hallitseva maailmanmestari Espanja jäi alkulohkoon ja samoin kävi Italialle neljä vuotta aiemmin, joten mikään läpihuutojuttu ei Saksan jatkopaikka ole vaikka se ennakkoon siltä kuulostaa.
Lohkon toisesta jatkopaikasta tulee tiukka taistelu. Ennakkoon siitä taistelevat tiukimmin länsinaapurimme Ruotsi sekä Meksiko, mutta ei ole ollenkaan sanottu ettei lohkon Aasian vahvistus Etelä-Korea olisi tuossa taistelussa mukana. Iso merkitys tulee olemaan myös sillä jatkopaikan sekä viihteen kannalta pelaako Zlatan Ruotsin joukkueessa vaiko ei.
Esittelyssä lohkon joukkueet/maat
Saksa
Saksa lähtee Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin jälleen yhtenä suurimmista voittajasuosikeista. Joukkuetta ei ole vielä nimetty, mutta lähtee joukkue sitten millä kokoonpanolla tahansa on joukkueen rosteri vertailussa muihin todella vahva. Yllättävää joukkueen viime aikojen otteissa on se, että neljästä viimeisestä maaottelusta joukkue ei ole voittanut yhtään. Maa pelaa vielä ennen MM-kisoja valmistavat ottelut Itävaltaa ja Saudi-Arabiaa vastaan, joten pieniin kokeiluihin on maalla vielä varaa.
Joukkueen tärkeitä tukipilareita kesän kisoissa tulee olemaaan keskikentänpohjalla viihtyvä kaksikko Toni Kroos (Real Madrid) ja Sami Khedira (Juventus). Hyökkäyssuuntaan isoa roolia tulee näyttelemään Bayern Munchenin Thomas Muller, joka on tehnyt kaksissa viime MM-kisoissa tuhoisaa jälkeä.
Mikäli Saksa pystyy pelaamaan MM-kisoissa sillä tasolla millä se on pelannut kisat läpi koko 2000-luvun eli ollut, joka kerta kolmen parhaan joukossa niin ei olisi ihme vaikka Die Mannschaft olisi ensimmäinen maa Brasilian jälkeen, joka ottaa tupla mestaruuden itselleen.
Ruotsi
Länsinaapurimme Ruotsi pelaa ensimmäistä kertaa MM-kisoissa sitten vuoden 2006. Maa on kyllä selviytynyt EM-kisoihin 2000-luvulla useasti, mutta MM-kisoihin pääseminen on ollut maalle vaikeaa. Kisoja edeltäneissä MM-karsinnoissa maa todella näytti, että se kuuluu kesän MM-kisoihin. Aluksi Ruotsi oli kivenkovassa alkulohkossa toinen ja jätti muun muassa Hollannin taakseen ja näin maaa eteni lohkokakkosena jatkokarsintaan, jossa se räväytti todellisen pommin pudottamalla hyvän puolustuspelin ansiosta Italian ulos MM-kisoista.
Lohkon kärkipaikka voi olla Ruotsille liian kova pala purtavaksi, mutta lohkon kakkospaikka ja sitä kautta myös vähintään jatkopaikka olisi maalle kova juttu näistä MM-kisoista.
Ruotsi tulee kisoissa pelaamaan ja pärjäämään vain hyvän ja tiiviin joukkuepelin ansiosta. Toki olisi kova juttu jos Zlatan tulisi vahvistamaan joukkuetta, mutta siihen maan menestys ei tule kuitenkaan kaatumaan. Esimerkiksi karsinnoissa hyökkäyspäässä maaleista vastasi kokenut Marcus Berg, joka teki 8 maalia ja oli koko karsintojen viidenneksi paras maalintekijä. Keskikentällä joukkueella raataa Hullissa pelaava Sebastian Larsson sekä Saksan Bundesliigassa itsestään tähteä tekevä Emil Forsberg. Puolustuksessa johtohahmona tulee olemaan Manchester Unitedissa pelaava Victor Lindelöf. Ykkösmaalivahtina pelaajapakan takana palloja torjuu todennäköisesti karsinnoissa hyvin pelannut Robin Olsen (FC Kööpenhamina).
Meksiko
Meksiko on ainakin suomalaiselle jalkapallo yleisölle suhteellisen tuntematon jalkapallomaa. Maa on kuitenkin pärjännyt kohtalaisesti jo pitkään vaikka suurempaa menestystä ei olekaan tullut MM-kisoista. Meksiko on selvinnyt alkulohkostaan jatkoon kuudesti peräkkäin aina USA:n 1994 kisoista lähtien, joten kyllä maassa pelata osataan. Viime kisoissa Meksiko oli lähellä pudottaa Hollannin jatkosta neljännesvälierissä, mutta taipui kuitenkin lopulta niukasti maalein 2-1.
Meksikon joukkue koostuu suurelta osin Euroopan ulkopuolelta tulevista pelaajista, mutta pelaa joukkueessa monia tuttujakin nimiä. Yksi isoista joukkueen tähdistä on hyökkääjä Javier “Chicharito” Hernandez , joka on pelannut jo pitkään Euroopassa ja sen isoissa sarjoissa. Viime kaudeksi mies palasi Valioliigaan kovin odotuksin, mutta kausi West Hamissa jäi kuitenkin pettymykseksi. Nyt miehellä olisi paikka näyttää jälleen taitojaan.
Meksiko tulee tiivillä joukkuepelillä, jossa on ripaus enemmän hyökkäyspeliä kuin puolustusta, joten joukkueen otteita on varmasti ilo seurata itse kisoissa. Itse kisat sitten lopulta näyttävät selviääkö Meksiko jo seitsemännen kerran peräjälkeen alkulohkostaan jatkoon ja sitä kautta neljännesvälieriin.
Etelä-Korea
Lohkon ehkä tuntemattomin maa on Etelä-Korea, jolle ainakin ennakkoon moni povaa lohkon viimeistä sijaa. Pitää kuitenkin muistaa, että osaa maa myös yllättää kuten kotikisoissa 2002, jossa maa oli peräti aina pronssiottelussa asti. Aasiasta tulevista maista ei hirveästi aina tiedetä, mutta nykyään aletaan tietää aina kokoajan enemmän.
Vaikka paljon joukkueen pelaajista tulee Aasian sarjoista on joukkueella jonkin verran pelaajia myös Euroopan sarjoista. Joukkueen suurin tähti tulee eittämättä olemaan Tottenhamissa loistavasti kahtena viime kautena esiintynyt Heung-Min Son, joka teki tällä kaudella valioliigassa 12 maalia ja viime kaudella peräti 14, joten kovasta pelaajasta on eittämättä kyse. Keskikentältä löytyy Saksan Bundesliigassa Augsburgissa pelaava Ja-Cheol Koo, joten kyllä joukkueessa myös laatua löytyy. Mikäli joukkue pystyy ottamaan voiton tai vaikka tasapelin heti turnauksen alkuun Ruotsia vastaan on maalla saumat taistella, jopa jatkopaikasta.