Scroll Top

Dartsin valioliigan viimeinen runkosarjakierros pelataan tänään

gamblers_darts

Tänään illalla Suomen jääkiekkopelin kanssa samaan aikaan heitetään Dartsin valioliigan viimeinen runkosarjakierros. Liigasta on ajoittain kirjoitettu, mutta kerrataan vielä formaatti lyhyesti.

Liigaan pääsee maailmanlistan neljä parasta sekä kuusi villikorttilaista. Vaihtuvuus liigassa on siten suurta. Hallitseva mestari Raymond van Barneveld pääsi mukaan villillä kortilla ja mukana on kaksi ensikertalaista.

Liigassa pelataan joka torstai ja ensimmäisessä vaiheessa pelataan kerran kaikkia vastaan eli 9 ottelua per mies. Tämän jälkeen kaksi huonointa putoaa pois ja muut pelaavat toisen kerran jokaista vastaan. Tämän jälkeen neljä parasta pääsee pudotuspeleihin.

Nyt ollaan siis edetty viimeiselle runkosarjan kierrokselle ja jatkoonmenijätkin on saatu selvitettyä. Panosta kuitenkin riittää sillä sijat 1-2 ja 3-4 voivat vielä vaihtua.

Tämän illan pelit alkavat yleisön lämmittelyllä, kun lavalle astelevat Phil ”The Power” Taylor ja James ”The Machine” Wade. Mestarien mestari Taylor on ollut mukana liigassa peräti 11 kertaa peräkkäin ja voittanut kuudesti. Tälläkin kerralla häneltä odotettiin jatkopaikkaa, mutta toisin kävi. Hänen otteensa ovat ailahdelleet paljon; välillä hän paukuttaa vastustajansa maanrakoon lähes täydellisellä pelillä ja seuraavassa pelissä hän ei osu lopetuksia lainkaan. Kun tasapelejäkään ei ole tullut, on kärki karannut liian kauas.

Wade on myös nähty turnauksessa usein, peräti 7 kertaa. Hän voitti vuonna 2009, mutta tänä vuonna hän ei ole kyennyt kääntämään tiukkoja otteluja voitokseen. Hän on liigan eniten tasapelejä pelannut pelaaja, mutta voittoja on vain kolme. Avauskierros näytti vielä hyvältä, mutta toisella kierroksella ei pisteitä ole montaa kertynyt.

Paineeton peli kyseessä ja vastakkain on kaksi alisuorittanutta pelaajaa. Ottelussa voi käydä miten tahansa riippuen Taylorin korvien välistä.

Embed from Getty Images

Toisessa matsissa on jo panosta. Hallitseva mestari Raymond ”Barney” van Barneveld kohtaa Stephen ”The Bullet” Buntingin. Family Guy Bunting on jo ulkona jatkosta, mutta hän teki oikein mallikkaan debyytin valioliigassa. Hän eteni toiselle kierrokselle ja haastoi viikosta toiseen jokaisen vastustajansa tosissaan.

Barneyn panos on kolmas sija ja siten mahdollisesti helpompi vastustaja pudotuspeleihin, mikäli helpompaa tällä kertaa on edes olemassa. Barneyn ensimmäinen kierros ei mennyt kovinkaan hyvin, mutta toisella hän on ollut ilmiömäinen; 5 voittoa ja 1 tasapeli. Vain Wade on kyennyt häneltä pisteen varastamaan, muut kärkimiehet ovat taipuneet komeasti.

Tässä ottelussa on tasan yksi suosikki ja, vaikka Bunting pelaakin paineettomasti, saa hän esittää parastaan, jotta Barney kaatuu.

Embed from Getty Images

Kolmannessa ottelussa on kaksi kovaa vastakkain Gary ”The Flying Scotsman” Anderson ja Adrian ”Jackpot” Lewis. Anderson on varmasti jatkossa, mutta tappiolla voi Barney mennä ohitse. Vuoden 2011 mestari tietää tuloksen ennen ottelunsa alkua ja paineet voivat olla kadonneet. Todennäköisesti hän joutuu ottamaan voiton, että säilyttää kolmospaikkansa. Andersonin toinen kierros on mennyt alakanttiin, mutta vahva avauskierros takasi jatkopaikan.

Lewisiltä odotettiin jatkopaikkaa, mutta pelit eivät ole kulkeneet. Vaikka hän on viidennellä sijalla, on hänen leg-erotus melkein koko porukan huonoin. Valioliiga-esiintymisiä miehellä on peräti kahdeksan, mutta voittoja ei ole tarttunut matkaan. Maailmanlistan nelosella ei itse asiassa ole voittoja juuri muistakaan turnauksista. Nuorella miehellä on kuitenkin aikaa ja taidot kohdallaan.

Tästäkin ottelusta voidaan odottaa ihan mitä tahansa. Ottelu voi olla tasainen alusta loppuun tai sitten kumpi tahansa voi murskata vastustajansa.

Embed from Getty Images

Illan herkkupalana on kärkikaksikon kamppailu. Michael ”Mighty Mike” van Gerwen kohtaa Dave ”Chizzy” Chisnallin. Ranking ykköselle, van Gerwenille riittää tasapeli runkosarjan voittoon. Vasta 26-vuotias hollantilainen on murtanut itsensä nopeasti suurimpien voittoon ja nosti valioliigan voittajan pokaaliakin vuonna 2013. van Gerwen on suurin voittajasuosikki koko turnaukselle.

Chizzy on nyt toista kertaa mukana turnauksessa ja tällä kertaa hänet nähdään pudotuspeleissäkin. Jopa ensimmäisen kierroksen putoajiin mielletty britti on ollut todella vakuuttava. Hän on dartsin kokeneempaa kaartia, mutta isoja turnauksia hän ei ole voittanut yhtäkään. Tälläkin kertaa hänen tiensä katkeaa todennäköisesti pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Kaikki on kuitenkin mahdollista, minkä tämä herra on viikosta toiseen osoittanut.

Voittajasuosikki on luonnollisesti van Gerwen. Chizzy lähtee todennäköisesti hakemaan aggressiivisia ratkaisuja ja niiden onnistuessa ottelusta tulee tasainen. Muutoin Mighty Mike korjaa marjan kotiin.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.