Scroll Top

Champions Hockey Leaguen lohkovaihe saatetaan päätökseen tänä viikonloppuna

Gamblers CHL

Jääkiekon mestarien liigassa nähtiin odotettua mielenkiintoisempi lohkovaihe. Paria lohkoa lukuunottamatta jatkopaikoista oli todellista taistelua.

A-lohko
Linköping on marssinut voitosta voittoon. Ainoa pistemenetys on tullut kotipelissä Berniä vastaan. Toinen jatkoonmenijä ratkeaa tänään, kun Bern kohtaa Linköpingin kotonaan. Bern tarvitsee voiton edetäkseen jatkoon. Mikäli se häviää, on toinen jatkaja HIFK.

B-lohko
T’ässä lohkossa Jarkko Immosen ja Santeri Alatalon Zug on ollut heittopussi. Se on toki parantanut otteitaan, mutta pisteitä ei ole tullut yhtäkään. Lohkosta etenee jatkoon siten Niklas Fogströmin edustama Djurgårdens ja Tappara. Huomisessa ottelussa Tappara-Zug ratkeaa lohkovoittaja. Tapparalle riittää lohkovoittoon yksi piste. Sen ei pitäisi olla kummoinen temppu kotikentällä.

C-lohko
Jere Karalahden HV 71  otti helpon lohkovoiton. Viimeisessä ottelussakaan ei juuri ole panosta. Siinä ottelussa vastakkain ovat HV 71 ja lohkokakkonen Salzburg. Vain täydellinen murskatappio jättäisi Salzburgin lohkojumboksi ja jatkoon etenisi Joni Myllykosken Sønderjyske.

D-lohko
Ulkona on varmuudella Nitra. Lohkovoiton ratkaisevat tänään Janne Pesosen Skellefteå ja Liberec. Liberec tarvitsee suoran voiton edetäkseen jatkoon lohkovoittajana. Ei tule olemaan helppo tehtävä vieraskaukalossa

E-lohko
Pardubice on ulkona, mutta voi vielä teoriassa muuttaa lohkojärjestystä. Mikäli se ottaa murskavoiton vieraskentällä Davosia vastaan, ottaa Färjestads lohkovoiton. Näin tuskin käy, mutta kaikki on mahdollista.

F-lohko
Tässäkin lohkossa panos viimeisessä ottelussa on minimaalinen. Grenoble on ulkona, mikäli lohkovoittaja Litvinov ei anna Bluesille selkäsaunaa.

G-lohko
TPS voitti lohkon ja Düsseldorfin vierasvoitto TPS:stä varmisti sille lohkon kakkospaikan. Jatkoon ei edennyt Linz.

H-lohko
Toni Söderholmin München etenee jatkoon lohkovoittajana. Toisena jatkoon menee Kosice. Pekka Tuokkolan Klagenfurt ei tule pääsemään jatkoon.

I-lohko
Neman Grodno on lohkonsa viimeinen. Lohkovoitosta pelaavat tänään tasapisteissä olevat Vitkovice ja Adler Mannheim. Mannheim voitti edellisen ottelun vieraissa.

J-lohko
Voitosta voittoon edennyt Kärpät on lohkovoittaja. Se kohtaa vielä kotonaan Vienna Capitalsin, joka on varmistanut lohkon kakkospaikan. Lohkon viimeiseksi jäi siten Krefeld Pinguine.

K-lohko
Ehkä kovatasoisimman lohkon jumboksi jäi Sakari Salmisen Fribourg. Lohkovoiton ratkaisevat Lukko ja Lennart Petrellin Luleå. Luleåsta on muodostunut melkoinen peikko Lukolle. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi, joista Luleå voitti kolme. Tämän kauden ensimmäisen voitti niin ikään Luleå. Jokohan huomenna olisi Lukon vuoro kotikentällä.

L-lohko
Yllättäen lohkon kärjessä porskuttaa Stavanger. Tänään toinen jatkoonmenijä ratkaistaan Tsekissä ja vastakkain ovat Trinec ja Kalpa. Kalpalle riittää yksi piste jatkopaikkaan. Lohkovoitto irtoaisi puolestaan suoralla kolmen pisteen voitolla. Panosta ei ainakaan puutu viimeisestä ottelusta.

M-lohko
Toinenkin norjalaisjoukkue Storhamar on jatkossa. He ottivat lohkovoiton. Toisesta jatkopaikasta kamppailevat tänään Sparta Prague ja Servette. Edellisen matsin voitti kotonaan Servette. Prahalle riittää jatkopaikkaan piste.

N-lohko
Artturi Lehkosen Frölunda voitti lohkon ja kakkonen on JYP. Sheffieldistä ei ollut vastusta kummallekaan ja se jäi selkeästi jumboksi.

O-lohko
Tämä lohko on myös taputeltu. Voittaja on Ruotsin suomalaisjoukkue Växjö. Siellä pelaavat Ilkka Heikkinen, Teemu Laakso, Ville Varakas ja Tuomas Kiiskinen. Lohkokakkonen on ERC Ingolstadt ja viimeiseksi jätettiin tylysti Braehead.

P-lohko
Zürich otti puhtaan lohkovoiton. Suurella todennäköisyydellä toinen jatkoonmenijä on Petri Vehasen Eisbären Berlin. Viimeisessä ottelussaan he kohtaavat Camilo Miettisen Gapin, jolle he eivät saa hävitä pystyyn.

Playoffsien otteluparit arvotaan ja ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan 22.9 ja 6.10.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.