Scroll Top

Viime kesän mestarillinen peliliike toi palkinnon Torontoon – Kawhi Leonard juhlii nyt mestaruutta finaalien MVP:nä

Toronto Raptors kellisti kolmatta peräkkäistä mestaruutta tavoitelleen Golden State Warriorsin NBA:n finaalien kuudennessa osaottelussa. Raptorsille voitto tarkoitti samalla kolmatta onnistunutta ryöstöretkeä Oracle Arenalle tämän finaalisarjan aikana. Kolmen vierasvoiton siivittämänä joukkue pääsi juhlimaan NBA-mestaruutta.

Seurahistorian ensimmäinen NBA-mestaruus. Ensimmäinen NBA-mestaruus Kanadan maaperällä. Toronto Raptors teki historiaa monellakin tapaa menestyksekkään kauden päätteeksi. Larry O’Brien -pysti ojennettiin ansaitusti joukkueen käsiin.

Embed from Getty Images

Finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi NBA:n komissaari Adam Silver kuulutti Kawhi Leonardin, jolle kulunut kausi oli vasta ensimmäinen Raptors-nutussa. Tähtilaituri johdatti joukkonsa mestaruuteen mestarillisin elkein. Mies on tätä nykyä kaksinkertainen NBA-mestari sekä kaksinkertainen finaalien arvokkain pelaaja.

Raptorsin seurajohdolle voitaisiin ojentaa kunniamerkit rintapieleen viime kesän pelaajakaupasta, joka toi Leonardin Torontoon. Siirrossa oli jo tuolloin omat riskinsä, sillä laituri oli istunut koko edellisen kauden sivussa loukkaantumisen takia. Seura joutui luopumaan myös seuraikonistaan DeMar DeRozanista, joka aiheutti närää etenkin fanien keskuudessa. Lähtökohdat kauteen lähdettäessä eivät olleet parhaat mahdolliset.

Jälkiviisaasti ajateltuna liipasimesta painaminen kuitenkin kannatti, sillä tällä päivämäärällä Torontossa juhlitaan historiallista mestaruutta. Aikasempina vuosina menestystä oli tullut runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä tahti oli hiipunut järjestään. Tällä kertaa samaa kohtaloa ei käynyt, sillä joukkuee omasi kokemusta ja voittamisen kulttuuria.

Embed from Getty Images

Vuonna 2014 San Antonio Spursin riveissä Leonard oli päättämässä Miami Heatin tähtisikermän haaveita kolmannesta peräkkäisestä mestaruudesta, ja nyt hän pystyi samaan temppuun Golden Staten kustannuksella. Leonard on monesti haastatteluissa todennut, että hänen intressinsä ovat vain ja ainoastaan voittamisessa, ei henkilökohtaisissa meriiteissä. Ei ole sattumaa, että Leonardin edustamat joukkueet ovat menestyneet.

Jatkaako Leonard Toronton riveissä myös ensi kaudella, se on oma tarinansa. Todennäköisyydet toki pomppasivat korkealle mestaruuden myötä, mutta kesän markkinat sen lopulta näyttävät. Vaikka tähtipelaajan visiitti Torontossa jäisi vain yhteen vuoteen, olisi organisaatio varmasti edelleen tyytyväinen tehtyihin kauppoihin. Yksi vuosi Kawhi Leonardia nosti Raptorsin jalustalle koko koripallomaailman silmissä.

Edellisistä mestaruuksista Kanadassa on aikaa. Vuonna 1993 Montreal Canadiens voitti Stanley Cupin ja samana vuonna Toronto Blues Jays juhli World Seriesin voittoa. 26 vuoden odotus siis päättyi myöhään torstai-iltana, kun Leonard ja kumppanit nostivat mestaruuspokaalin kohti Oracle Arenan kattoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.