Freitag voittoon haastavissa oloissa Titisee-Neustadissa – Nousiainen pisteille

Saksan Titisee-Neustadtissa käytiin sunnuntaina mäkihypyn maailmancupissa henkilökohtainen kilpailu HS 142 suurmäestä. Kilpailu jäi yhden kierroksen mittaiseksi todella hankalien ja vaihtelevien tuuliolojen takia.

Kilpailun voiton vei kotiyleisön riemuksi maailmancupia johtava Richard Freitag. Saksalaisen ainoa hyppy 145 metrinen oli koko kisan pisin hyppy. Toiseksi tuli Freitagin maanmies Andreas Wellinger, jonka hyppy lensi 139,5 metriä. Wellinger jäi Freitagista 2,4 pistettä. Kolmannen sijan nappasi Norjan Daniel Andre Tande 135,5 metrisellä hypyllä. Tande jäi voittajasta 5,9 pistettä.

Kisan paras suomalainen oli Eetu Nousiainen, joka pääsi 119 metrin hypyllä pisteille ollen 25. Tämä oli 20-vuotiaan Nousiaisen uran paras sijoitus maailmancupissa ja samalla hän nappasi ensimmäiset mc-pisteet. Muista suomalaisista Andreas Alamommo oli 35:s (102,5 metriä), Antti Aalto 42:s (105,5m) ja Janne Ahonen 45:s (98m).

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Engelbergissä, Sveitsissä.