Scroll Top

Suomen naiset kohtaavat tänään todella tärkeässä ottelussa Kreikan, lue ennakko ja kurkkaa vihje!

Suomen naiset jatkavat tänään urakkaansa lentopallon EM-kisoissa, kun vastaan asettuu Kreikka. Suomi pelasi eilen loistavan ottelun vaikka joutuikin taipumaan tiukan viisieräisen kamppailun jälkeen Turkille. Varsinkin nousu kahden erän tappion jälkeen antaa rutkasti itseluottamusta tämän päiväiseen kamppailuun. Lisäksi eilen otettu piste voi olla todella tärkeä taistelussa jatkopaikoista. Suomen otteluohjelma oli turnaukseen alkuun kova, mutta tänään joukkueella on mahdollisuus ottaa voitto, kun vastaan tulee Kreikka, joka on yksi Suomen alkulohkon päävastustajista.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

Vaikka Kreikka on ennakkoon paljon helpompi vastustaja, kuin Serbia ja Turkki niin suomalaisnaisten pitää pelata aivan parastaan, jotta tärkeä voitto voidaan napata. Erityisesti puolustuspelaamisen pitää olla samalla tasolla mitä eilisen ottelun kolmannessa ja neljännessä erässä nähtiin. Myös hyökkäyspeli oli eilen jo paljon parempaa kuin perjantain Serbia ottelussa ja samaa kaivataan myös tänään. Pisteiden teossa tärkeässä roolissa on Piia Korhonen, joka paukutti eilisessä ottelussa 19 pistettä. Turkkia vastaan runsaasti vastuuta saanut Suvi Kokkonen pelasi eilen erinomaisen ottelun ja sai kamppailusta varmasti hurjasti itseluottamusta, joka on todella tärkeää jatkon kannalta ja antaa voimaa myös illalla pelattavaan Kreikka otteluun.

Embed from Getty Images

Suomen syöttöpeli oli eilen hyvällä tasolla ja joukkue pystyi vaikeuttamaan syötöillä huomattavasti Turkin vastaanottoa. Torjuntapeli ei ole Suomen vahvuuksia, mutta sillä otetut pisteet voivat muodostua yllättävän tärkeiksi näin tasaisissa otteluissa, joksi illan Kreikka kamppailu on ennakkoon povattu.

Positiivista on ollut myös se, että Suomen hyökkäyspelaamisessa on löytynyt kaivattua leveyttä, sillä peräti neljä pelaajaa teki Turkki-ottelussa vähintään 10 pistettä. Materiaalin leveys on jatkon kannalta tärkeää, koska jos joku pelaaja ei ole ottelussa parhaimmillaan, on joukkueessa paikkaajia tarjolla. Itseluottamus ja joukkuehenki paistavat myös ilolla silmään ja on ollut hieno katsoa, miten hauskaa pelaajilla on kentällä oli tilanne ottelussa mikä tahansa.

Kuva: FIVB

 

Vastaanotto- ja hyökkäysprosentit ovat parantuneet pelien edetessä ja olivat esimerkiksi eilen yllättävän hyvällä tasolla siihen nähden, kun ottaa huomioon, että vastassa oli edellisten EM-kisojen pronssimitalisti. Tänään tarvitaan jälleen hyvää vastaanottoa, jonka jälkeen passarin ja hakkurin yhteispelin pitää toimia saumattomasti, jottei hyökkäyspeli mene liian vaikeaksi.

Kreikka

Kreikkaa pidettiin ennakkoon yhtenä lohkon heikoimmista joukkueista ja se aloitti turnauksen 3-0 tappiolla Turkille. Eilen joukkue esitti kuitenkin Ranskaa vastaan aivan toisenlaisia otteita ja se otti yllättäen selvän 3-0 voiton, joka paransi samalla huomattavasti joukkueen tilannetta alkulohkossa. Kreikka on ennakkoon todella vahva ja hyökkäysvoittoinen joukkue ja verrattavissa hyvin paljon Suomeen.

Hyökkäyspelaamisessa  joukkueen aseet ovat peräti 196 senttinen Anthi Vasilantonaki sekä Olga Strantzali, jotka molemmat pelasivat eilisessä Ranska ottelussa todella loistavasti. Strantzali teki ottelussa peräti 18 pistettä eikä Vasilantonaki jäänyt juuri huonommaksi tehden kamppailussa 14 pistettä. Suomen pitää saada kaksikko ehdottomasti kuriin, sillä mikäli he pääsevät mättämään verkolta samaan malliin pisteitä kuin eilen, on Suomen puolustuspelaaminen vaikeuksissa. 

Embed from Getty Images

 

LENTOPALLON EM-KILPAILUT, NAISET 

Kreikka – Suomi
Kello 19:30

Match points over 179.5 @ 1.85 888sport
Panos: medium

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.