Scroll Top

MLB – kauden ERA vai viime pelien ERA?

screenshot.2

Gamblersille on tullut kysymyksiä baseball-buumin aikana siitä, miten ja mistä ERA katsotaan. Ensinnäkin se riippuu siitä, mistä tietoa katsoo. Tässä esimerkissä puhutaan vain ja ainoastaan ESPN-sivuston tilastoista, jotka ovat äärettömän kattavat.

Suurin osa ihmisistä on ilmeisesti tuijottanut kuvassa punaisella suorakulmiolla rajattua ERA:a. Kyseessä toki on ERA mutta kyseinen ERA on ”Year to date” eli se kuvaa alhaalta ylös sitä, miten kyseinen statsi kehittyy peli peliltä. Se ei kuvaa sitä, paljon kyseisen pelin ERA on!

Kun vertaatte siniseen laatikkoon, eli ”Last 7 days” niin huomaatte, että viime pelin ERA on ollut 1.29, kuten joku saattaa virheellisesti luulla punaisesta laatikosta sen olevan 2.73. Kyseessä on lähinnä knoppologia mutta kannattaa olla tarkkana, kun hamuatte tietoa, mistä poimitte sen.

Muutaman kovan syöttäjän huhtikuun epäonnistumisen takia heidän punaisen laatikon ERA ei nouse koko kautena viime kauden tasolle ja silloin merkitystä on vain ja ainoastaan sillä, mikä on tämän hetken kunto. Esimerkkinä mainittakoon vaikka Clayton Kershaw tai Madison Bumgarner, ketkä kyykkäsivät huolella alkukaudesta mutta sittemmin etenkin jälkimmäinen on palannut omalle tasolleen. Madisonin punaisen laatikon ERA elää täysin omaa elämäänsä tämän hetken todellisen kunnon kanssa.

screenshot.2
Kuva: ESPN

Related Posts