Salibandyillassa yksi kamppailu

image

Salibandyliiga tarjosi perjantai-illalle yhden jännitysnäytelmän,
kun Tapanilan Erä matkusti Espoon Öljymiesten, Esport Oilersin vieraaksi. Erällä oli kasassa ennen perjantai-iltaa kaksi voittoa kahdesta matsista ja Oilersilla oli kasassa vasta yksi jatkoaikapiste.

Suurin huomio etukäteen kiinnittyi Erässä tappavaa jälkeä tehneeseen ykköstrioon Perttu Puska, Lauri Kapanen ja Tommi Rosendahl.

Ensimmäisessä erässä Oilers ei juurikaan kyennyt luomaan vaaratilanteita ja Tapanilan Erä siirtyi ajassa 10.18 jo 0-3 johtoon Riku Holopaisen maalilla.

Erän Jussi Kosolan selvä kaksiminuuttinen Kosolan siirrettyä Oilersin edustajan pelikentältä mainosverhoihin tuotti Oilersille ensimmäisen erikoistilanteen. Erä selvitti alivoimansa kunnialla mutta välittömästi joukkueiden ollessa täysilukuiset Oilers kavensi tilanteen 1-3 Jesperi Lindforsin maalilla Casper Fitznerin tehdessä esityön.

Erä saneli sävelet pääosin ensimmäisten 20 minuutin osalta ja tauolle siirryttiin tilanteessa 1-3.

image

Toiseen erään tuli sisuuntunut Oilers-ryhmä. Erän ansaittua boksipaikan heti toisen erän alkuun ja kun jäähyä oli jäljellä 39 sekunttia, Casper Pfitzner teki illan ensimmäisen uuninsa ja tilanne oli hetkessä 2-3. Hetkeä myöhemmin yleisö eikä juuri yksikään kenttäpelaajakaan kerennyt kissaakaan sanoa kun Erä siirsi lukemiksi 2-4 Kristian Lammisen lavasta, ei syöttäjiä.

image

Ottelun puolivälin tienoilta ei jää juuri jälkipolville kerrottavaa. Erä onnistui kasvattamaan johtoaan 2-5, Oilers kaventamaan 3-5 ja vielä 4-5 mutta muuten peli oli todella sekavaa.

Lopulta reikäpallo alkoi liikkua loogisemmin ja Oilers saneli kotiluolassaan tahdit pakottaen Erän rikkomaan toistuvasti. Lopulta rikkominen päättyi jäähyyn ja Oilers kiitti, 5-5, Oscar Hänninen syöttäjänä Casper Pfitzner.

Ottelun kolmanteen erään jäi kaikki auki.

Erä aloitti väkevästi Ossi Jalosen siirrettyä vieraat 5-6 johtoon kolmannen erän alkajaisiksi.

Ajassa 47:05 Erälle tuli pimeä hetki ja Oilersin Santeri Lindfors karkasi yksin läpi. Lindfors tasoitti ottelun kylmän viileästi ohi Erä-veskari Teemu Kortelaisen. Samassa yhteydessä Erä otti jälleen jäähyn ja Oilers jatkoi myllytystä. Erä selvitti alivoimansa ja viimeisestä kymmenestä minuutista oli luvassa kiihkeä taisto.

Oilers aloitti, 7-6, Sylvester Raikamo. Erä jatkoi, 7-7, Lauri Kapanen.

Erän viimeistely oli koko ottelun hiukan parempaa ja se nähtiin ajassa 52:09 kun Riku Holopainen upotti maanuoliaisen takuuvarmasti kehikoiden väliin. Valssia vei jälleen Erä lukemissa 7-8.

Lauri Kapanen sai mahdollisuuden rangaistuslaukaukseen ja Kapanen ei epäröinyt. Ottelu oli 7-9.

image

Viimeiset kolme minuuttia kotijoukkue aloitti kahden maalin takaa-ajoasemassa ja se on Erän kaltaista joukkuetta vastaan paljon.

Oilers ei kyennyt kirimään vieraiden johtoa kiinni ja näin ollen Erä jatkaa liigaa puhtaalla pelillä, Oilers ilman voittoa.

Erä sinetöi ottelun loppulukemiksi tyhjiin 7-10.