Scroll Top

Mäkelä vakuuttavasti kolmiloikan loppukilpailuun – Ruuskanen niukasti keihäsfinaaliin, Hurske välieriin pika-aidoissa

Saksan Berliinissä oli keskiviikko aamuna ja iltapäivänä ohjelmassa yleisurheilun EM-kisoissa alkueriä, karsintoja ja miesten kymmenottelu jatkui.

Kristiina Mäkelä selvitti kolmiloikka karsinnan tyylikkäästi heti ensimmäisellä hypyllä. Mäkelän hypyn mitaksi tuli 14,25, jolla ylitti karsintarajan 20 sentillä. Perjantaina käytävään finaaliin vaadittiin karsintarajn ylittäminen, kun juuri 12 hyppääjää rikkoi sen.

Embed from Getty Images

 

Suomalaisittain odotettu miesten keihään karsinta käytiin iltapäivällä. Suomalaiskaksikosta kokeneempi ja paluun loukkaantumisen jälkeen tekevä Antti Ruuskanen selvitti jälleen kerran tiensä huomiseen loppukilpailuun. Ruuskanen oli karsinnan 11:s heitettyään viimeisellä 79,93.

Sen sijaan ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa ollut Oliver Helander ei siinä onnistunut selvittämään tietään finaaliin. Helanderin kaksi ensimmäistä heittoa olivat yliastuttuja ja viimeisellä hän kiskaisi 76,64, jolla jäi karsinnassa sijalle 16. Viimeisenä loppukilpailuun päässeen Tshekin Petr Frydrychin tulos oli 79,74. Karsinnan paras oli Saksan Johannes Vetter tuloksella 87,39.

Embed from Getty Images

 

Naisten pika-aitojen alkuerissä nähtiin kaksi suomalaista Reetta Hurske ja Annimari Korte. Ensimmäisessä erässä juossut Hurske kävi todella tiukkaa taistelua jatkopaikoista. Hurske oli lopulta eränsä kolmas 13,21 ajalla ja selvitti tiensä välieriin ilman aikavertailua.

Sen sijaan Korteen urakka päättyi alkueriin. Korte oli eränsä neljäs ajalla 13,31, joka ei riittänyt aikavertailujenkaa kautta. Jatkoon vaadittiin 13,23. Kolmas suomalaisaituri Nooralotta Neziri pääsi suoraan välieriin. Hänen kauden paras aikansa riitti tilastoissa 12 parhaan joukkoon, jotka pääsevät pikajuoksumatkoilla (100m, 200m, 400m, 100/110m aidat ja 400m aidat) suoraan välieriin. Ne käydään torstai-iltana kuten myös loppukilpailu.

Embed from Getty Images

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.