Scroll Top

Josh Gordonin avoin kirje arvostelijoille

josh_gordon

Pakko sanoa, että Gamblers meni myös Case Josh Gordonissa jenkkimedian retkuun, koska aiheesta löytyi lopulta hyvin vähän neutraalia uutisointia. Jenkkimedia totutusti paisuttelee asioita. Cleveland Brownsin ”ongelmalapsi” Josh Gordon kirjoitti vastineen hänestä huolissaan oleville julkkiksille. Arvostelemassa ovat olleet entinen NBA-tähti Charles Barkley, joka tunnettiin hyvin omista sekoiluistaan, ESPN:n Stephen A. ja entinen NFL WR Cris Carter.

Kirjeessään Josh Gordon kertoo näille ihmisille, jotka väittävät tuntevansa hänet, millainen hän oikeasti on. Lopuksi sanoo, ettei hän syytä menneisyyttään tekemistään virheistä.

Hänellä olisi ollut mahdollisuus voittaa Heisman Trophy NCAA:ssa, mutta sai Oregonissa pelikiellon poltettuaan kannabista. Kirjeen mukaan tämä oli viimeinen kerta, kun hän koski aineeseen.

Lopulta hän kertoo taustat pelikieltoihin johtaneista kommelluksista. Ensimmäinen pelikielto tuli rattijuopumuksesta, kun Gordon puhalsi 0,01 yli sallitun rajan ja hänelle tuomittiin neljän ottelun pelikielto, joka lyhennettiin kahteen otteluun.

Viime kauden marijuana-pelikielto tuli passiivisesti savun hengittämisestä ja vaikka Gordonin testit olivat alle sallitun rajan, lätkäisi NFL tälle törkeälle uusijalle uusilla säännöillä kauden pelikiellon, joka lyhennettiin 12 ottelun mittaiseksi. Ainoa ehto oli, että Gordon ei saa nauttia ALKOHOLIA loppukauden aikana. Vaikka Gordon piti tätä tekopyhänä, koska olutmerkit maksavat liigalle mainoskuluja satojamiljoonia kaudessa, ei hän silti kyseenalaistanut päätöstä.

Tammikuun 2. päivänä, kun Brownsin kausi oli jo ohi, hän lähti joukkuekavereidensa kanssa Vegasiin ja joi lennolla kaksi olutta ja kaksi drinkkiä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän joi alkoholia 2014 pelikieltoa edeltävien tilanteiden jälkeen.

Laskeutumisen jälkeen Gordonin puhelin piippasi ja hänelle ilmoitettiin satunnaistarkastuksesta ja hän ei läpäissyt testiä. Nyt miehellä on edessä vuoden pelikielto muutaman drinkin tähden, koska hän on rikkonut jatkuvasti liigan sääntöjä. Kirjeessään Gordon kertoo, että kaikki hänet tuntevat tietää, ettei hän edes normaalisti juo.

”Anyone who knows me knows that I am not much of a drinker. Even calling me a social drinker would be an exaggeration, but at that moment, on that flight, I made a choice.”

Näiden rikkomusten valossa voidaan miettiä, kuinka reilu NFL:n systeemi on. Normaali suomalainen jääkiekkoilija vetää kolme kertaa saman määrän illassa, mitä tämä nuori superlupaus on kahdessa vuodessa.

Charles Barkleyn tähän tapaukseen oli, että hän pelkää Josh Gordonin kuolevan, jos hän ei muuta tapojaan ja pääse eroon ongelmistaan.

Koko kirje on luettavissa englannin kielellä Medium.comista.

Related Posts

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.