Scroll Top

Suomi-sarjan loppuottelut alkavat

Jääkiekon Suomi-sarjakausi on viimeistä viikkoa vaille paketissa. Tiiviiseeen tahtiin pelattavassa finaalisarjassa kohtaavat runkosarjan kakkonen Jokipojat ja kolmonen Hermes. Jokipoikien ja Hermeksen kohtaamista Suomi-sarjan loppuotteluissa voi perustellusti pitää sarjan unelmafinaalina ja paras viidestä sarja tulee olemaan ennakolta tasainen, eikä olisi mikään ihme, jos ratkaisu nähtäisiin vasta viimeisessä pelissä.

– Fiilis on odottava ja innostunut sekä itselläni että koko joukkueella. On mukavaa päästä pian aloittamaan finaalit ja vieläpä juuri Hermestä vastaan, Jokipoikien päävalmentaja Niko Eronen tuumasi tiedotteessa.

Jokipoikien ja Hermeksen marginaaliksi runkosarjassa jäi lopulta vain kaksi pistettä. Lopussa hieman kompuroinut Jokipojat keräsi 36 ottelusta 71 pinnaa, ja runkosarjan voittoputkeen päättäneen Hermeksen saldo oli 69. Oleellista tasoeroa ei siis ollut, eikä sitä nähty myöskään kahdessa runkosarjan kohtaamisessa. Hermes oli ainoa joukkue, jota Jokipojat ei voittanut kertaakaan varsinaisella peliajalla, mutta marginaalit olivat pieniä. Marraskuun alussa Jokipojat hävisi kotonaan 2-4, mutta haki joulukuun puolivälissä Kokkolasta 4-3-voiton jatkoajan ja rankkarikisan päätteeksi.

– Ottelut Hermestä vastaan olivat jo runkosarjassa hyvätasoisia, ja oletusarvo on se, että nyt laatua tulee vielä lisää. Senkin puolesta edessä on varmasti hieno finaalisarja, Eronen uskoo.

Jokipoikien kausi on sujunut kutakuinkin odotetuissa merkeissä, sillä joukkuetta povattiin jo ennen kauden alkua mukaan mestaruustaistoon. Joukkue teki runkosarjassa 36 otteluun 154 maalia ja päästi niitä 98 omiin. Näillä lukemilla joukkue teki kolmanneksi eniten maaleja ja päästi niitä ylivoimaisesti vähiten. Päävalmentaja Niko Erosella on koossa laadukas nippu, joka on vain vahvistunut kahden aikana. Joensuulaisilla on kaksi hyvää maalivahtia, hyvä puolustus ja laadukas hyökkäys, jolta löytyy kokemusta kovista peleistä. Nämä ovatkin joukkueen etuja finaaliin lähdettäessä. Joukkue on pelannut tähän mennessä seitsemän pudotuspeliottelua. Näistä kuusi on päättynyt voittoon ja yksi tappioon. Maaleja Joensuulaiset ovat näissä tehneet kunnioitettavat 35 ja päästänyt omiin 22 takaiskua.

Hermeksen kausi on ollut ehkä pienoinen yllätys kaikille. Vaikka tiedossa oli, että joukkueessa riittää potentiaalia tappelemaan kärkisijoista, mutta kukaan ei osannut vielä kauden alussa veikata joukkuetta finaaleihin vaikean viimekauden jälkeen. Voidaankin todeta Hermeksen päävalmentaja Antti Karhulan tehneen kiitettävää työtä. Hermes teki runkosarjassa 165 maalia, joka oli sarjan eniten ja päästi niitä 137 omiin. Tätä tilastoa ei kuitenkaan kannata tuijottaa joukkueen osalta liikaa, sillä Kokkolalaiset vahvistuivat vielä runkosarjan lopussa usealla pelaajalla, kuten maalivahti Joonas Kuuselalla. Joukkue pelannut Jokipoikien tavoin seitsemän ottelua joissa se on viimeistellyt 31 maalia ja päästänyt omiin 18 osumaa. Kuusi näistä peleistä on päättynyt voittoon, joten joukkueiden tasavertaisuus tulee myös tässä tilastossa hyvin esille.

Jokipojat – Hermes

Tiistaina 24.3.

Kello 18.30

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.