Scroll Top

Suomi-sarja: Jokipojat ja Hermes nappasivat loppuottelupaikat

Joensuun Jokipojat ja Kokkolan Hermes kohtaavat ensi viikon tiistaina alkavissa Suomi-sarjan loppuotteluissa. Asia varmistui torstai-iltana, jolloin joukkueet ottivat välieräsarjoissaan kolmannet voitot.

Jokipojat kaatoi omassa ottelussaan HC Satakunnan maalein 7-4 ja voitti ottelusarjan 3-1. Torstai-iltana Jokipoikien tehomiehinä häärivät muun muassa Jesse Paukku (2+0), Janne Väyrynen (1+1), Jesse Jormanainen (1+1), Eetu Rissanen (1+1) ja Samu Pitkänen (0+2).

Jokipojat aloitti ottelun tylysti johtamalla parhaimmillaan 3-0 ja 4-1, mutta päätöserässä HC Satakunta kiri kahdesti maalin päähän.

– Kolmas erä oli kaikkea muuta kuin toivottiin, kun vastustaja teki pompuista ja nostoista pari maalia. Onneksi kuitattiin nopeasti ja saatiin pidettyä kahden maalin johto. Lopussa heillä puuttui tekemisen meininki. Muutama vaarallinen paikka oli, mutta hyvin uhrauduttiin, Jokipoikien päävalmentaja Niko Eronen tuumi tiedotteessa.

Hermeksen ja Bewe TuusKin neljäs välieräottelu oli tasaisempi, ja se ratkesi vasta jatkoerässä. Bewe Tuuski johti päätöserään lähdettäessä 3-1, mutta runkosarjan kolmonen Hermes nousi tasoihin Mika Halavan ja Miikael Arkimon maaleilla.

Suomi-sarjan runkosarjan pistepörssin voittanut Hermeksen Ville Rajala iski ottelun ratkaisseen 4-3-maalin ajassa 67:22, ja Hermes eteni loppuotteluihin otteluvoitoin 3-1.

– Kaksi perinteikästä joukkuetta vastakkain – voisivatko lähtökohdat olla hienommat? Meillä oli tunteikkaita ja kuumia pelejä runkosarjassa, eikä finaaleissa tunnetta tule puuttumaan kaukalossa eikä vaihtopenkin takanakaan, Jokipoikien päävalmentaja Niko Eronen hehkutti torstain otteluiden ratkettua.

Runkosarjan kakkosella Jokipojilla on kotietu ensi viikon tiistaina alkavissa loppuotteluissa. Loppuottelut pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Mestari on selvillä viimeistään 1. huhtikuuta.

Loppuotteluiden aikataulu

Ti 24.03. Jokipojat – Hermes
To 26.03. Hermes – Jokipojat
La 28.03. Jokipojat – Hermes
Su 29.03. Hermes – Jokipojat (tarvittaessa)
Ke 01.04. Jokipojat – Hermes (tarvittaessa)

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.