Scroll Top

Suomeen kokonainen naisjoukkue Counter Strike Global Offensiveen

Gamblers esports

10646655_10154744852937837_3511999934483245920_n

Suomalaiseen eSports skeneen myös naispelaajia.

 

Melkein kuukausi sitten suomalaiset Counter Strike -fanit saivat kuulla yhden vuoden yllättävimmistä uutisista koskien kotimaista skeneä. Suomi oli saamassa pitkästä aikaa ensimmäisen kokonaan naisista koostuvan CS:GO-joukkueen, joka tulisi treenaamaan ja kehittymään pelissä yhdessä.

YLE uutisoi joukkueesta painottaen, ettei joukkue koskaan halunnut olla ”tyttötiimi” vaan oikeasti varteenotettava haastaja, josta pelaajat vain sattuivat olemaan kaikki naisia.

tyttotiimi_uutiskuva-817x320

Well Nice Try (WellNT) koostuu viidestä pelaajasta, sekä valmentajasta.

Essi ”rawwre” Tervala – Kapteeni/Entry
Jenni ’’qd=)” Rönkkö – Playmaker
Laura ”larb” Nykänen – Support
Erica ”EricaErtsu” Falck – Lurker
Henna ”heNpukka” Schroderus – IGL/AWP

Toni ”tondE” Katainen – Valmentaja

Nyt meillä on RCTICissa ilo ilmoittaa, että WellNT tulee pelaamaan organisaatiomme alla ja tulemme tukemaan heidän uraansa parhaamme mukaan.

Laura ”larb” Nykänen kommentoi, että kaikilla pelaajista on ollut haaveena saada naispuolinen tiimi ja nyt se on toteutunut. Valmentaja Toni ei ole kauaa pelaajien kanssa vielä ollut, mutta osasi heti sanoa kuinka paljon potentiaalia pelaajissa on. Joukkue harjoittelee ahkerasti ja tiimityö sujuu kuulemma paremmin, kuin valmentajalla itsellään koskaan sujui.

IMG_0148

Toni ”tondE” Katainen ei ole aiemmin toiminut itse valmentajana ja kommentoi uutta pestiään näin:

”Minulle itselleni tämä on aika suuri juttu, että tarjottiin tämmöistä mahdollisuutta. Itsellä on kuitenkin jo kokemusta sen verran pelikentiltä, että voi auttaa muita parantumaan ja kehittymään pelissä! Kovalla treenillä saadaan varmasti tulosta ja nyt jo näkee, että kehitystä on tapahtunut.”

Jere Alanen, RCTIC eSports kommentoi Well NT rekrytointia näin:

”Me RCTICissa halutaan tehdä kaikkemme tukeaksemme suomalaisen e-urheilun kasvua ja kehitystä. Heti tämän joukkueen julki tulemisen jälkeen tiesimme, että tämä on meidän juttumme. Tahdomme tukea tasa-arvoisen e-urheilun kehittymistä suomessa ja auttaa näitä nuoria naispelaajia heidän tavoitteissaan olla kuin mikä tahansa muu joukkue. Sekä tietenkin kokemuksellamme ohjeistaa heitä kasvamaan e-urheilijoina kohti menestyksekästä uraa.”

Toivotetaan uudelle joukkueelle onnea ja menestystä heidän uudella matkallaan kohti Counter Strike menestystä!

Lähde: rctic.org

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.