Scroll Top

Spursin Kawhi Leonard valittu NBA:n parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi

San Antonio Spursin pienikokoinen 23- vuotias hyökkääjä Kawhi Leonard on voittanut kauden 2014-2015 Kian sponsoroiman vuoden parhaan puolustavan pelaajan palkinnon.

Leonard palkittiin viime kauden Play-Offien päätteeksi MVP- palkinnolla.

Muina ehdokkaina palkinnon saajiksi olivat Golden State Warriorsin hyökkääjä Draymond Green ja Los Angeles Clippersin sentteri DeAndre Jordan. Leonard sai kaikista äänistä 333 pistettä, kun hänen kilpailijansa Green sai 317 pistettä ja Jordan 261 pistettä. Voitosta vielä erityisemmän teki se, että Green sai 45 ykkös-sija ääntä, kun Leonard sai vain 32.

Loukkaantumiset rajoittivat Leonardin pelimäärän tällä kaudella vain 64 otteluun, mutta silti hän onnistui tekemään uskomatonta tuhoa, varsinkin puolustuspäässä. Leonardin ollessa kentällä Spurs päästi vain 97.1 pistettä 100 hyökkäystä kohden ja hänen ollessa poissa puolestaan Spurs päästi 102.2 pistettä.  Leonard on ensimmäinen Spurs pelaaja, joka on palkittu NBA:n parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi sitten vuoden 1991-92, jolloin David Robinson palkittiin samalla palkinnolla. Leonard ryösti myös viime kaudella eniten palloja vastustajalta kuitaten lukemaksi 2.31 ryöstöä peliä kohti ja näin hänestä tuli vasta kuudes hyökkääjä, joka on päässyt tähän saavutukseen 42 vuoden tilastoinnin aikana.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.