Scroll Top

Ole valmiina UEFA Euro 2020 peleihin

Nyt suomalaisten kerrankin kannattaa liputtaa omaa sinivalkolippuamme tulevana kesänä. Vaikka emme vielä tiedä missä lohkossa Suomi pelaa, mutta kisoissa me kuitenkin olemme satavarmasti. Se, että Suomi on mukana kisoissa, on muulle Euroopalle ihan se ja sama, sillä aina jokaisessa turnauksessa on sekä heittopusseja että yllättäjiä. Kaikki jalkapalloa seuraavat muistavat Kreikan EM-voiton sekä islantilaisten taistelut omissa peleissään.

Koko Suomi oli varpaillaan

Lähes koko Suomi seurasi jännittyneenä viikon takaista ottelua, kun Suomen Huuhkajat olivat tekemässä historiaa ja näin ollen myös katsojat sen todisti. Perjantai-illalla pelattiin jalkapallon EM-karsintojen meille yksi tärkeimmistä peleistä kautta aikain, kun Huuhkajat kohtasivat kotikentällänsä Liechtensteinin maajoukkueen. Voi pojat kuinka hurmaavia ne viimeiset minuutit olivat. Kaikki olivat koko viikon olleet tietoisia, että tämä ottelu ja sen voittaminen varmistaisi Suomen pääsyn EM-kisoihin ensimmäistä kertaa historiassa ja niin myös kävi. Suomi päihitti Liechtensteinin kunnolla, kun loppulukema taululla näytti 3-0. Tätä suomalaiset ovat odottaneet ikuisuuden, tämä on meille iso asia sillä yleisesti ottaen Suomi ei ole pärjännyt jalkapallossa, joka on toisaalta ironista ottaen huomioon sen, että suomalaiset aloittavat sen pienestä lähtien. Todennäköisesti lähes joka perheessä isä ja poika ovat silloin tällöin käyneet läheisellä kentällä potkimassa palloa vaikkei edes sitä harrastaisi sen aktiivisemmin. Isänpäivänä monessakin perheessä on mahdollisesti ollut keskustelua Huuhkajien ottelusta ja sen odotuksesta. Vaikkei Huuhkajat olisi tätä voittanut, olisi heillä ollut vielä yksi mahdollisuus Kreikkaa vastaan, jonka he tosin hävisivät 2-1. Suomen maalin kyseisessä ottelussa teki Teemu Pukki, joka on myös monen ulkomaalaisen asiantuntijan sekä uutisoijan lempipelaaja Suomen joukkueesta.

Nyt on entistä useampi suomalainen kiinnostunut jalkapallon EURO 2020 vedonlyönti mahdollisuuksista. Koska aukeavat Suomen ottelut ja minkälaisia kertoimia Suomelle on tarjolla? Todennäköisesti lähes jokaiseen otteluunsa altavastaajana lähtevällä Suomella tulee olemaan mahdollisuutensa yllätykseen.

EURO 2020

Tälläkin sivustolla on jo käsitelty asiaa tuoreeltaan ja niitä mahdollisia vastustajia, joita turnaus tuo Suomelle. Mutta on turnauksessa 23 muutakin maata. Portugal voitti loppuottelussa 2016 Ranskan, mutta onko Rodaldosta enää Portugalin nostajaksi tänä kesänä? 24 joukkuetta on mukana ja esimerkiksi Suomen karsintalohkossa ollutta Italiaa ei vielä karsinnoissa kukaan päässyt todenteolla haastamaan ja Italia pääsi lopputurnaukseen ilman tappioita. Jos katsoo eri vedonlyöntipalveluiden listauksia, niin monessa on Ranska ykkösenä. Pitkästä aikaa myös Englantia on kaavailtu yhdeksi vaihtoehdoksi ja miksei; onhan peräsimessä yhä Gareth Southgate ja tänä vuonna finaali pelataan Lontoon Wembleyllä, joten Englannilla on siinäkin mielessä omat tavoitteensa tällä kertaa.

Haastajiin voidaan sitten laskea niin Belgia kuin Hollanti sekä Saksa ja Espanja ja näiden ohi on harvojen vaikea nousta, paitsi tuon jo edellä mainitun Italian. Italian mahdollisuudet ovat luokkaa 1/12. Saksa ja Joachim Löw voivat tehdä kunnon yllätyksen uudella, nuorella joukkueellaan. Die Mannschaft on täysin valmis jopa voittoon.

Eden Hazard, Kevin de Bruyne ja Romelu Lukaku ovat kaikki Belgian syömähampaita, joilla ei varmasti olisi mitään mestaruutta vastaan.

Englantilaisetkin ovat omissa medioissaan nostaneet oman maansa mahdolliseksi mestariksi mutta ovat miettineet myös haastajia ja yllättäjiä eikä ihme, että yksi näistä esille nostetuista joukkueista on Puola. eikä pelkästään siksi että joukkueeseen kuuluu eräs Robert Lewandowski, jolla on taito olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tai Sveitsi, jolla kuitenkin on täydet mahdollisuudet yllättää ja kertoimet olisivat huikeat, sillä joukkueen etukäteismahdollisuudet ovat luokkaa 1/66, mutta valmentaja Vladimir Petkovic voi saada joukkueesta paljon vielä irti.

Suomi ei kuulu minkään maan mestaruuslistoille, ei välttämättä edes suomalaisten jalkapallofanien, mutta ainakin yhtä pistettä tai jopa voittoa lähdetään varmasti hakemaan – kunhan ensin nähdään arvonnassa, mitkä joukkueet arvotaan Suomen kanssa samaan lohkoon ja missä Suomen pelit tullaan pelaamaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.