Scroll Top

NHL – Antti Raanta palannut loistavalle tasolle vaikeiden loukkaantumisten jälkeen

Suomalaismaalivahdit ovat totutusti pelanneet hyvää kautta NHL:ssä, mutta vähälle huomiolle on jäänyt hyvän syksyn pitkän loukkaantumisen jälkeen pelannut Antti Raanta. Raumalaislähtöinen Raanta oli Arizonan selvä ykkösmaalivahti tullessaan seuraan kaudeksi 2017-2018 ja mies saikin hyvän yli 4 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Avauskausi sujuikin mieheltä hyvin ja Raanta pelasi kauden aikana lähes 50 ottelua torjuntaprosentin ollessa 93.0, jota voi pitää loistavana siihen nähden, että mies pelasi seurassa, joka oli ollut kaudesta toiseen pakan pohjimmaisena.

Viime kaudella Raanta kärsi pitkästä loukkaantumisesta eikä otteluita kertynyt kauden aikana kuin kaksitoista. Samaan aikaan, kun Raanta kärsi loukkaantumisista teki Arizonassa vahvaa tuloaan Darcy Kuemper, joka pelasi kojoottien maalilla viime kaudella todella upeasti ja miehen tilastot olivat niin torjuntaprosentin kuin päästettyjen maalien osalta hyvällä tasolla.

Embed from Getty Images

Vaikean viime kauden jälkeen Raanta sai treenattua itsensä kesällä hyvään kuntoon, mutta juuri kauden alla kohtalo puuttui jälleen peliin ja mies loukkaantui uudestaan, mutta ei onneksi tällä kertaa vakavasti ja mies pääsi tolppien väliin jo kauden neljännessä pelissä Coloradoa vastaan. Raannan loukkaantumiset olivat kuitenkin tehneet sen, että Arizonan ykkösmaalivahdiksi oli noussut Kuemper, joka on jatkanut tällä kaudella siitä mihin loistavan viime kauden lopetti ja kiekko on tarttunut ottelusta toiseen todella hyvin. Kakkosmaalivahdin rooliin joutuminen ei ole Raannalle niin paha juttu kuin äkkiseltään voisi luulla, sillä mies on saanut kuitenkin peliaikaa suhteellisen hyvin ja valmennus on peluuttanut maalivahteja yllättävänkin tasaisesti. Kuemper on pelannut Arizonan maalilla viisitoista ottelua ja Raanta puolestaan yhdeksän, joten molemmat ovat saaneet hyvin vastuuta ja mikä seuran ja joukkueen kannalta tärkeintä, molemmat maalivahdit ovat suorittaneet hyvällä tasolla illasta toiseen.

Raannan kauden ensimmäisissä otteluissa näkyi vielä epätasaisuutta, joka on täysin ymmärrettävää, koska miehellä oli pitkä tauko pelaamisesta ja vaikka treenaamaan mies pystyikin niin on aivan eri asia ottaa kiekkoja kiinni harjoituksissa kuin kovasykkeisissä otteluissa, jossa tilanteet tulevat nopeasti. Viime kierroksilla suomalaisvahti on päässyt hyvään vireeseen ja Raanta torjui tällä viikolla kauden ensimmäisen nollapelin kotiottelussa Los Angelesia vastaan. Myös viime viikkojen tilastot tukevat sitä, että miehen vire on vahvasti ylöspäin. Viimeisen neljän pelin osalta Raannan torjuntaprosentti on 94,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo tasan kaksi, mutta ei miehen tilastot koko kauden osalta ollenkaan huonolta näytä. Raanta on pelannut tällä kaudella yhdeksän peliä voittoprosentilla 55,5, mutta myös muut tilastot ovat hyvällä tasolla, sillä torjuntaprosentti on 92,62 ja päästettyjen maalieen keskiarvo 2,62 maalia ottelua kohden, joten hyvällä tiellä kokenut suomalaisveskari on. 

Embed from Getty Images

Nyt pitää vain toivoa, että Raanta saisi pelata koko kauden terveenä ilman loukkaantumisia, sillä viime vuodet ovat näyttäneet, että terveenä ollessaan Raanta pystyy olemaan yksi NHL:n kärkivahdeista vaikkei hän aina median otsikoissa paistattelisi. Maalivahtien ohella myös koko Arizonan joukkueen alkukausi on ollut todella positiivinen ja joukkue on ollut koko sarjan suurimpia yllättäjiä ja tässä isona tekijänä on ollut juuri joukkueen luotettavat maalivahdit. Kuemper on pelannut loistavasti ja on monissa tilastoissa aivan NHL:n kärkeä, jonka lisäksi Raanta on antanut taustalla hyvää tukea ja pysynyt torjumaan luotettavasti kojoottien maalilla. Mikäli raumalaisen otteet jatkuvat tällä tasolla eikä loukkaantumisia tule, voidaan tästä kaudesta odottaa jopa miehen uran parasta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.