Salibandyliigan play off -joukkueet varmistuivat, Petri Kauko toisena 500 otteluun

Salibandyliigan pudotuspelijoukkueet varmistuivat tänään, kun Nokian KrP kaatoi kotonaan OLS:n 7-4 ja Happee vieraissa Steelersin 9-6. Kahdeksantena olevalla Westend Indiansilla on nyt kolmen pisteen etumatka OLS:aan ja Steelersiin, joilla on runkosarjaa pelaamatta enää yksi ottelu.

Pudotuspeleihin jatkavat EräViikingit, Classic, SPV, Happee, TPS, Oilers, Nokian KrP ja Westend Indians.

Vielä runsaat kolme minuuttia ennen loppusummeria OLS johti Nokiaa vastaan 4-3, mutta viimeisistä hetkistä tulioululaisille painajaista. Kalle Keskitalo tasoitti, ja heti seuraavassa vaihdossa Henri Mäenpää nosti kotijoukkueen johtoon. OLS:n hakiessa riskillä tasoitusta kaunistelivat Jere Oksanen ja Keskitalo vielä lukemia tyhjiin. Jere Oksanen oli saldollaan 3+2 illan iso isäntä.

Happee vahvisti illan vierasvoitolla otettaan puolivälierien kotiedusta, mutta juhlan aihe oli myös Happeen ykkössentteri Petri Kauko, jolle ottelu oli 500. liigan runkosarjassa. Samaan saavutukseen on ennen häntä yltänyt ainoastaan Mikael Järvi. Steelers nousi pelin puolivälin 0-6-lukemista parhaimmillaan kahden maalin päähän, mutta hämeenlinnalaisten kausi päättyy runkosarjaan.

Pilkkakirveiden iskuja kerännyt sarjajumbo M-Team teki melkoisen tempun ahdistamalla runkosarjan voittoa jahdanneen mestari Classicin kotikentällään 7-7-tasapeliin. Ottelussa kolmesti kaksi maalia tappiolla ollut M-Team nousi ajassa 56.29 jopa johtoon, mutta ihan voiton kokoista pommia ei Pasilan urheiluhallin yleisölle tarjoiltu. Classicin Krister Savonen laukoi kohta tasoituksen eikä ratkaisua nähty edes viiden minuutin jatkoajalla. Illan uroteosta huolimatta M-Teamin suora putoaminen Divariin on käytännössä jo varma. Runkosarjan voitto on puolestaan fuusioseura EräViikingeillä omissa näpeissä.

Salibandyliigan runkosarjaa on joukkueesta riippuen pelaamatta vielä yksi tai kaksi kierrosta. Sunnuntain ottelut ovat LASB – Koovee ja SalBa – Oilers.