Mikä on MLS?

mls

Monelle suomalaiselle tuntematon sarja MLS on Yhdysvaltojen ja Kanadan korkein sarjataso jalkapallossa.

Ensimmäinen Kausi sarjassa pelattiin vuonna 1996. Liigassa pelaa 20 joukkuetta, joista 17 tulee Yhdysvalloista ja kolme Kanadasta. Sarjassa on huomioitavaa, että MLS:n hallinto- ja omistusrakenne on esimerkiksi eurooppalaisista sarjoista poikkeava. Seurat eivät ole itsenäisiä, vaan liiga hallitsee seuroja keskitetysti, neuvottelee pelaajasopimukset ja jakaa voitot seuroille.

MLS:ssä on myös tiukka palkkakatto. Näillä toimilla on pyritty välttämään kaatuneen North Soccer Leaguen tekemät virheet. North American Soccer League on toisiksi korkein sarjataso Pohjois-Amerikassa. LA Galaxy on MLS:n menestyinen joukkue, sillä heillä on 4 mestarutta, joista viimeisin tuli vuonna 2014. MLS:n runkosarja alkaa maaliskuussa ja loppuu marraskuussa. Molemmissa konferensseissa on 10 joukkuetta, joista 2 parasta konferenssin sisällä selviytyy pudotuspeleihin, sekä neljä parasta molemmista divisioonista.

Embed from Getty Images

MLS on viime vuosina saanut suurta huomiota, kun sarjassa on pelannut viimeisinä pelivuosinaan semmoisia legendoja kuin David Beckham, Kaká ja Thiery Henry. Ensi kaudeksi MLS saa semmoisia miehiä kanskikuvapojiksi, kun Andrea Pirlo, Frank Lampard ja Ronaldinhoa on myös huhuiltu sarjaan.

MLS:stä seurattavia ja menestymään tottuneita joukkueita on New York City FC, LA Galaxy, sekä Seattle Sounders FC.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.