Jalkapallo kakkonen – PEPO nousi paikallisottelun herraksi

Gamblers miesten kakkonen

Lappeenrannassa miteltiin jalkapallo herruudesta kun paikallisottelussa kohtasivat PEPO ja  Joutsenon Kultsu. Lämmin sää oli houkutellut Kimpiseen paikalle 1524 katsojaa, jolla rikottiin kakkosen tämän kauden yleisöennätys heittämällä.

Ensimmäisellä puoliajalla ei juuri tilanteita nähty ja peli oli tunnustelevaa ja varovaista. Kultsu sai ehkä hivenen parempaa pallollista peliä aikaan. Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin kun Kultsun Alex Odeh pääsi laukomaan noin paristakymmenestä metristä, mutta Pepo maalivahti Jirko Sorsa torjui. Ottelu näytti menevän puoliajalle nolla nolla tilanteessa kunnes Kultsu iski aivan puoliajan loppuun. Kultsu hyökkääjän ensimmäinen laukaus osui vielä tolppaan, mutta siitä seuranneen paluu pallon laittoi varmasti sisään Juan Coca ja Kultsu 1-0 johdossa puoliajalle.

Toiselle puoliajalle tuli latautunut kotijoukkue PEPO. PEPO aloitti puoliajan todella hyvin ja sai heti alkuun hyviä paikkoja. Jakeem Johnson pääsi laukomaan mutta laukaus meni puolustajan jalan kautta hivenen maalin ohi. Heti perään Johnson pääsi laukomaan boksin sisältä hyvän laukauksen, mutta Kultsun maalivahti Saku Pesonen torjui. Kultsulla oli hyvä paikka siirtyä 2-0 johtoon kun Alex Odeh pelattiin hienosti läpiajoon. Odeh yritti hienoa nostoa mutta tsippi meni hivenen maalin yli. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 25 minuuttia PEPO tuli ottelussa tasoihin. Jakeem Johnson sai vasemmalta laidalta hienon keskityksen eikä hyökkääjä tästä erehtynyt. Johnson laittoi jalalla upeasti ilmasta sisään ja peli samalla 1-1.

Kotiyleisö sai lisää ilonaihetta kun ottelua oli jäljellä noin kymmenen minuuttia. PEPO pelasi hienosti oikealla laidalla ja vaihdosta sisään tullut Tuomo Kaltio pääsi laukomaan rankkarialueen sisältä kotijoukkueen 2-1 johtoon. Kultsu yritti vielä ottelun lopussa tasoitusta, mutta tilanteet jäivät varsin vaisuiksi. Lisäajalla Kultsun Alex Oikkonen sai toisen keltaisen kortin ja lensi näin ollen ottelusta ulos. Tästä kotiyleisö antoi lämpimät aplodit Oikkoselle.

Tuomari vihelsi tämän jälkeen pilliinsä ja Lappeenrannan ensimmäinen paikallisottelu päättyi kotijoukkue PEPO:n 2-1 kotivoittoon. Sää oli mitä mainioin ja tapahtumana ottelu oli todella loistava. Samalla saatiin Lappeenrantaan ennätysyleisö 1524 katsojaa mikä taitaa olla kovin yleisömäärä Etelä-Karjalassa 2000-luvulla.