Scroll Top

Brasiliassa ajettiin Formuloiden aika-ajot – Räikkönen hienosti kolmas!

Brasilian aika-ajot etenivät pitkälti samalla kaavalla kuin edellisetkin.

Q1:

Osion alussa oli huhua (muun muassa F1:en virallisella Twitter-tilillä), että Ferrarin Sebastian Vettelillä olisi jotain ongelmaa autossaan, mutta punaisten pilttuussa selvittiin kuitenkin säikähdyksellä. Vettel ajoi heti ensimmäisen stintin jälkeen viidenneksi tallikaveri Kimi Räikkösen kantaan. Muutoin ensimmäisessä osiossa ei yllätyksiä nähty. Jenson Button, Kevin Magnussen, Pascal Wehrlein, Esteban Ocon, Marcus Ericsson ja Felipe Nasr putosivat, kärjessä nähtiin viime kisojen tapaan Mercedes kaksikko Lewis Hamilton ja Nico Rosberg.

Q2:

Aika-ajojen toisessa osiossa saatiin jo vähän säpinää, kun Interlagosissa alkoi tihuttamaan vettä ja rata tuli märäksi. Kärjen osalta tilanne pysyi kuitenkin samana, Mercedekset eturivinpaikoilla, Red Bullin ja Ferrarin kaksikot perässä. Putoamislistaa katsottaessa sitten nähtiin pienoinen yllätys. Molemmat Williamsin kuskit, sekä suomalaiskuski Valtteri Bottas että brassi Felipe Massa, tippuivat leikistä pois, ja jatkoon meni muun muassa Haasin Romain Grosjean. Williams kuskien vedot jätettiin liian myöhäiseksi ja se kostautui. Toinen asia mikä Williamsin johdossa aiheutti harmaita hiuksia oli se, että Force Indian molemmat kuskit puolestaan pääsivät jatkoon, joka on taas kova kolaus taisteltaessa valmistajien tittelin nelossijasta.

Q3:

Viimeisen osion tulokset olivat suomalaisten silmin mukavaa katseltavaa. Kimi Räikkönen ajoi todella komean kierroksen, 1:11.404, ja siivitti itsensä tuolla kolmosruutuun heti Hamiltonin ja Rosbergin taakse. Räikkösen takana sijoilla 4-6 ei nähty hirveämmin yllätyksiä, mutta sitten kylläkin. Päivän yllätysnimi Grosjean nimittäin ajoi Haas-autonsa sijalle 7. Vertailun vuoksi tähän voidaan ottaa vaikka hänen tallikaverinsa Esteban Gutierrez, joka tippui jo Q2:en jälkeen ja lähteekin huomiseen kisaan vasta sijalta 12. Sijoille 8 ja 9 ajoivat puolestaan Force Indian kuskit. Nico Hulkenberg näistä se paremmalla sijalla oleva, ja Sergio Perez sitten takana se yhdeksäs. Ruudusta 10 lähtee huomenna Fernando Alonso ja McLaren.

Brasilian aika-ajojen TOP-10 vielä kokonaisuudessaan:

1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Räikkönen, 4. Verstappen, 5. Vettel, 6. Ricciardo, 7. Grosjean, 8. Hulkenberg, 9. Perez, 10. Alonso. Toinen suomalaiskuski Bottas starttaa huomenna sijalta 11.

Brasilian osakilpailu alkaa huomenna Suomen aikaa klo 17:55. Ykkösruudusta lähtevällä Hamiltonilla on edessään käytännössä pakkovoitto, jos hän haluaa venyttää mestaruuden ratkaisun viimeiseen kisaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.