Scroll Top

Formula 1-piireistä muistoviestejä menehtyneelle Aki Hintsalle

Keskiviikkona saatiin suru-uutisia, kun monien formulakuskien lääkärinä toiminut Aki Hintsa, 58, ilmoitettiin menehtyneeksi. Mies taisteli kauan syöpää vastaan ja hänelle tehtiin syöpäleikkaus maaliskuussa. Tämän ikävän tapahtuman jälkeen Hintsa on saanut muistoviestejä muun muassa McLarenilta ja Mercedeskuski Lewis Hamiltonilta.

Embed from Getty Images

Aki Hintsa (keskellä) teki elämänsä aikana hommia myös Suomen Olympiakomiteassa.

Aki Hintsa toimi kaiken kaikkiaan 11 vuotta varikkolääkärinä ja valmentajana. Näistä kuusi vuotta, kaudet 2008-2013, kului McLarenilla. McLaren kirjoitti Hintsasta seuraavasti:

– Otimme tänä aamuna vastaan suurella surulla tiedon Aki Hintsan menehtymisestä. Aki taisteli poikkeuksellinen urheasti syöpää vastaan viime kuukaudet, sellaisella lannistumattomuudella, josta me kaikki saamme inspiraatiota.

– Kaiken sen tekeminen, mitä hän teki, ei ole todellakaan helppoa, mutta Aki teki sen. Hän joutui lähtemään luotamme aivan liian varhain, vain 58-vuotiaana. Mutta elämänsä aikana hän teki enemmän kuin monet tuplasti pidempään eläneet. Ja samalla hän valaisi kaikkien tapaamiensa ihmisten elämää aina ystävällisenä, hauskana, hyväntahtoisena ja viisaana persoonana, sellainen Aki oli.

– Jumala sinua siunatkoon. Tulemme kaipaamaan sinua. Sinua tullaan kaipaamaan paljon enemmän kuin näillä sanoilla pystymme kuvailemaan. Aki Hintsa RIP.

Hallitseva F1-maailmanmestari Lewis Hamilton julkaisi Facebook-tilillään myös koskettavan viestin:

– Ystävä, mentori, ja joku jota pidän perheenä. Aki, sinä jätit uskomattoman muiston, joka elää ikuisesti meidän urheilussamme, ja sydämessämme. Yksi vahvimmista, inspiroivimmista ihmisistä mitä minulla on koskaan ollut ilo kutsua ystäväksi.

– Jumala siunatkoon sinua ja varjelkoon rakkaitasi. Olet tehnyt niin paljon enemmän kuin tiedät minulle, ja monelle, monelle muulle.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.