Scroll Top

Vantaan Super Park, arvostelu

image

Gee kävi tutustumassa salamyhkäisesti paikkaan nimeltä Superpark, jonka yksi toimipiste sijaitsee Vantaan Tammistossa. Kyseessä ei ole mainos vaan vilpitön mielenkiinto paikkaan, joka tarjoaa liikunnan riemua ja opettaa liikuntakulttuuria ja liikuntakasvatusta! Jokainen ”lapsi tai nuori pois kadulta” liikunnan pariin on voitto yhteiskunnalle. Sitä Gee ei tiedä, onko se ollut toiminnan lähtökohta vai ei.

 

image

 

Mikä Superpark on?

Lyhyesti sanottuna Superpark on teollisuushalliin rakennettu sisäaktiviteettipuisto, jossa on kaikille jotain, vauvasta vaariin. Puistoja on Vuokatissa, Oulussa ja Vantaalla. Kaikissa puistoissa on omat aktiviteettinsa mutta perusperiaate on sama; saada ihmiset liikkumaan! Seurattuaan muutaman tunnin puiston touhua, Gamblersin silmiin ei osunut yhtään kiukuttelevaa tai tylsistynyttä lasta, mikä on poikkeuksellista. Verrattuna ulkohuvipuistoihin, Superparkkiin saa mitä ilmeisemmin kulutettua niin paljon energiaa, että sitä ei riitä enää nyrkillä lattiaan hakkaamiseen.

HopLoppiin, Huimalaan tai muihin aikaisemmin Suomeen tulleisiin sisäpuistoihin Superparkkia ei voi verrata, ne ovat aivan eri maailmoista. HopLop, Huimala jne. on mainioita paikkoja, mutta Superparkin tarjonta on aivan muuta.

Mitä kaikkea Superparkissa on?

Puisto jaetaan kolmeen aktiviteettialueeseen, ravintolaan sekä myymälään, jossa on myynnissä polkuautoja, pingispöytiä, trampoliineja jne.

Aktiviteettialueet eivät ole ”alueita” sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan ehkä enemmän teemoja. Game Areena, Seikkailupuisto ja Freestyle Hall, niistä koostuu Superpark.

Seikkailualue ja Freestyle Hall

Seikkailupuisto (seikkailualue) sopii vauvasta vaariin. Polkuautoja, liukumäkiä, (lukuisia trampoliineja, joista yhdellä pääsee oikeasti korkealle ja osasta trampoliineista voi loikata laajaan vaahtomuovimereen), kiipeilyseiniä, boulderointiseiniä (kiipeilyä matalalla), permanto volttien tekoon jne. Freestyle Hall käsittää koko puiston peräosan eli skeitti- ja scoottiparkin lisäksi myös pohjoismaiden suurimman trampoliini- ja foam pit –alueen, air track –ilmavolttiradan (permanto) sekä parkour–radan. Seikkailualueelta löytyy myös vaijeriliu’ut, kiipeilykortteli, tuubimäki ja digitaalinen graffitiseinä.

 

IMG_3011

Osa seikkailupuistosta soveltuu perheen pienimmille, osa kouluikäisistä aikuisiin. Suomeksi sanottuna seikkailupuistossa on kaiken ikäisille jotain ja pinta-alaa löytyy.

Game Areena

Geen lempipaikka! Ehdottomasti suositeltavissa myös aikuisille. Lämää hokia, testaa baseballia, pesäpalloa, frisbeegolffia tai golffia. Muun muassa kiekkoa pääset laukomaan tutkaan, joten pikku skaba kavereiden tai lasten kanssa on paikallaan. Välineet kaikkiin lajeihin jääkiekosta golffiin ja baseballiin löytyy puistosta ja ne kuuluvat sisäänpääsymaksuun.

 

image image

 

Peliareenalla (kaukalo) voi ottaa pidemmän matsin salibandyn tai muiden pallopelien pyörteissä.

Game Areenalla voit järjestää ohjatun kilpailun kaveriporukalle, asiakkaille tai työpaikan tiimipäiville. Ohjatut kisailut ottavat haltuun koko puiston, ei ainoastaan Game Areenan suorituspaikkoja. Kisailuissa on mukana lajeina mm. polkuautokisat, scoottaus ja foam pit –uintiviesti.

Freestyle Hall

Nyt puhutaan frontside olliesta ilman Robinia! Gamblers ei tajua tuon taivaallista skeittaamisesta tai sotkemisesta potkulaudan kanssa, mutta ramppeja, putkia ja hyppyreitä on joka lähtöön. Ilman sen suurempaa tietoa, suurempaa skeittipuistoa ei ole osunut missään silmiin.

 

IMG_3009

image

 

Puistoon saa tuoda omat skeitit, scootit, rullaluistimet ja BMX-pyörät mutta tarkemmat säännöt on hyvä tarkastaa Superparkin nettisivuilta. Lainavälineet on niin ikään saatavissa puistosta.

Ruoka

Kun hiihtää muutaman tunnin menemään eri härveleissä niin safka maistuu. Ravintolasta löytyy seisova pöytä ma-la, joka kustantaa alle kympin. Listaruokien hinnat vastaavat muitakin huvipuistoja mutta annokset oli ainakin Gamblersin hetkellä kuin hienommastakin ravintolasta. Iso- ja pieni nälkä hoituu näppärästi, kahvia ja muuta juomista saa rahaa vastaan ja luonnollisesti lapset saa kaipaamansa karkit.

 

image

 

Muuta

Superparkkiin kannattaa ottaa mukaan sisäkengät! Ulkokengillä halliin ei ole asiaa ja pelkillä sukilla hiihtäminen ei ole miellyttävää.

Pääsylippu on ranneke, joka on voimassa koko päivän. Paikalta voi poistua vaikka 10 kertaa ja mennä takaisin. Aktiivisimmille puisto tarjoaa kuukausi- tai vuosikortin, jolloin hinta putoaa huomattavan paljon suhteessa päivälippuun.

Puistossa on ilmainen WiFi, joten nettiin meno on vaivatonta ja nopeaa.

Yhteenveto

Superpark on mahtava paikka! Eniten syö miestä, kun ikää on mittarissa jo sen verran ja paikat on rikki, että kaikkea ei voinut kokeilla. Houkutuksia on mielettömästi ja puisto on mainio paikka uusien lajien testaamiseen!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.