Scroll Top

Tokion olympialaiset lähestyvät – onko suomalaisilla mitalisaumoja?

Tokio tokyo olympialaiset

Tokion olympialaiset tekevät tuloaan ja lähestyvät pikkuhiljaa. Alunperin vuonna 2020 järjestettävien Tokion olympialaisten kohtaloksi koitui lopulta pandemia, jonka takia ne lykkääntyivät vuodella eteenpäin. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää siltä, että kesällä 2021 päästäisiin mittelemään olympialaisissa Japanin maaperällä. Olympialaisten avajaisiin on enää alle 4 kuukautta, joten lähtölaskenta tai aamukampa on jo hyvä olla kaikilla urheilun ystävillä käytössä. Vielä ilmassa leijuu kuitenkin pieni epävarmuus kisojen järjestämisestä, mutta näillä näkymin olympialaiset olisivat kuitenkin tapahtumassa ja kaikki urheilun ystävät pääsisivät taas nauttimaan huikeista urheilusuorituksista sekä jännittävistä kisoista.

Embed from Getty Images

Tokion olympialaisten ja paralympialaisten järjestelytoimikunta on vahvistanut, että valitettavasti ulkomaalaiset katsojat eivät pääset seuraamaan kisoja paikan päälle Japaniin. Kisoja täytyykin siis jännittää kotisohvilta televisioruudun välityksellä. Kotisohvalta seuratessa onkin mainio tilaisuus myös hieman veikata tulevien kisojen lopputuloksia, nappaa täältä vihjeitä siis itsellesi ja saat pienen etulyöntiaseman muihin vedonlyöjiin. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun kesäolympialaisia ollaan lykätty, sen sijaan ne on kuitenkin jouduttu perumaan kolme kertaa aikaisemmin maailmansotien takia. Tokion olympialaiset on määrä järjestää 23.7-8.8.2021.

Suomalaisten mitalitoivot

Tällä hetkellä Suomen olympiajoukkueeseen kuuluu 12 urheilijaa ja odotettavissa koko joukkueen kooksi on arviolta noin 50 urheilijaa eri lajien parista. Suomen menestysodotukset sekä mitalitoivot ensi kesän olympialaisissa lepäävät kuitenkin harvojen urheilijoiden hartioilla. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön mukaan Suomen tämän hetkinen ennuste tuleviin Tokion kisoihin olisi vain 0.95 mitalia.

MItaliennuste on hieman laskenut, sillä painija Petra Olli sekä nyrkkeilijä Elina Gustafsson ovat molemmat lopettaneet uransa. Molempia heistä kaavailtiin vahvoiksi mitali ehdokkaiksi Tokion kisoissa. Mitalitoivoja Suomelta kuitenkin löytyy. Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela, jolta entuudestaan jo löytyykin kultamitali Pekingin 2008 olympialaisista, myös 2016 vuoden olympiamitalisti Mira Potkonen, jonka täytyy kuitenkin vielä selvittää tiensä Tokion olympialaisiin sekä Lizzie Armanto, jolta odotetaan myös paljon rullalautailun puolella. Ei sovi myöskään unohtaa karateka Titta Keinästä, jolla ei tosin myöskään vielä varmistettua olympiapaikkaa ole hallussaan.

Embed from Getty Images

Paralympialaisten suomalaisnäkymät ovat kesäolympialaisia hieman valoisammat mitaliennusteen suhteen. Huippu-urheiluyksikön tekemän ennusteen mukaan Suomen mitaliennuste olisi 4,25. Varsinkin jo viisi kultaista olympiamitalia itselleen saavuttanut Leo-Pekka Tähti on ehdottomasti yksi kirkkain mitalitoivo paralympialaisten puolella.

Toivottavasti Suomi ainakin yhden mitalin onnistuu itselleen haalimaan tulevista olympialaisista, mutta ilman mitaliakin on luvassa varmasti unohtumattomia urheiluelämyksiä myös kaikille kotona katsoville ja jännittäville.

Suurin lajikattaus sekä uusia lajeja

Tokion olympialaisissa nähdään koko kesäolympialaisten laajin lajikattaus, sillä mukana on peräti 33 eri urheilumuotoa. Edellinen ennätys urheilumuodoissa on 28 eri urheilumuotoa. Kisoihin siis kuuluu 33 eri urheilumuotoa, joista uusia lajeja ovat kiipeily, karate, lainelautailu sekä rullalautailu. Vanhoista lajeista kisaohjelmaan palaavat baseball sekä softball. Mielenkiintoisia uudistuksia on myös ohjelmistossa, muun muassa 3vs3 pelattava koripallo, trap-ammunnan sekajoukkuekilpailu, 4x400m sekajoukkueviesti ja nyrkkeilyn 57kg ja 69kg sarjat. Seurattavaa tulevan kesän olympialaisista siis kyllä löytyy!

Embed from Getty Images

Comments (1)

[…] Jerseyn suomalaishyökkääjä Tuomo Ruutu pelasi ottelussa runsaat 11 minuuttia ja laukoi maalia kohti kolmesti. Hän jäi kuitenkin ilman […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.