Scroll Top

MLB-kausi 2021 alkaa torstaina – oletko valmis?

Gamblers MLB

Viime lokakuun 27. päivänä Globe Life Fieldillä Arlingtonissa, Teksasissa, Dodgersin vasenkätinen Julio Urías jäädytti Raysin Willy Adamesin. Lopputuloksena oli Dodgersin juhlat ja se voitti ensimmäisen mestaruutensa vuoden 1988 jälkeen.

Se aloitti samalla myös lähtölaskennan kohti uutta kautta, joka on nyt alkamassa aivan lähiaikoina synkän talven jälkeen.

Se herättää myös monia kysymyksiä faneille, kuten ”Palaako baseball takaisin vuonna 2021?” ja ”Salliiko MLB faneja stadionille?”.

Tässä on täydellinen opas kaikkeen, mitä sinun tarvitsee tietää MLB-kaudesta 2021!

Embed from Getty Images

Kauden avajaiset ovat 2021 torstaina 1. huhtikuuta, kuten alunperin oli suunniteltu. Kaikki liigan 30 joukkuetta on valmistautunut kauteen normaalisti ja ottaa vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta osaa tulevaan kauteen. Dodgers aloittaa kautensa Coors Fieldillä Rockiesia vastaan ja samalla nähdään muun muassa ottelut Blue Jays-Yankees, Braves-Phillies, Cardinals-Reds, Mets-Nationals, Astros-A’s jne. Avajaispäivänä on 15 -ottelua eli jokainen joukkue avaa kautensa torstaina Yhdysvaltain aikaa.

MLB JA TÄMÄNHETKISET TERVEYSSÄÄNNÖT

Viime vuonna pandemian saapuminen lopetti springtrainingin maaliskuun puolivälissä ja viivästytti kaudenalkua. Lopulta kausi 2020 alkoi vasta heinäkuun lopulla ja joukkueet pelasivat kauden läpi 60 ottelun aikataululla noudattaen MLB:n äärimmäisen tiukkoja sääntöjä. Sitten he aloittivat laajennetun loppukauden, jolloin liiga laajeni 10 joukkueesta 16:een.

Lähes vuotta myöhemmin pandemia jatkuu ja virus vaikuttaa edelleen MLB:n aikatauluun vuonna 2021, erityisesti koko kevätkauden ajan ja runkosarjan alkupuolella. Tämä koskee sekä faneja (siten, kuinka moni pääsee katsomoon) että pelaajia (joiden on jälleen noudatettava terveys- ja turvallisuusprotokollia koko kevätharjoituksen, runkosarjan ajan ja vielä sen jälkeenkin).

RUNKOSARJA, ALL STARS -PELI JA POSTSEASON

MLB-kaudella on aina ollut 162 peliä, kunnes viime kausi oli poikkeus. Suunnitelman mukaan 162 ottelua on totta jälleen vuonna 2021 ja liiga pitää kiinni aikaisemmin julkaistusta aikataulustaan, jonka mukaan kausi alkaa 1.4. ja päättyy 3.10. Toisin kuin kauden 2020 toteutuksessa, joukkueet eivät joudu pelaamaan ainoastaan saman alueen vastustajia vastaan, kuten esimerkiksi NHL:ssä nähdään. Viime kaudella MLB:ssä pelattiin länsi-, keski- ja itälohko mutta nyt on suunnitelmissa pelata täysin normaali runkosarja.

Joukkueet ovat parhaillaan ilmoittamassa suunnitelmistaan siitä, paljon katsojia voi ​​osallistua runkosarjan peleihin, mikä riippuu paikallisista käytännöistä ja joukkueen säännöistä. Esimerkiksi Phillies ilmoitti 2. maaliskuuta, että Pennsylvanian ja Philadelphian sääntöjen perusteella 8800 fania päästetään Citizens Bank Parkiin jokaiselle joukkueen ensimmäiselle 19:lle kotipelille. Kuten jokainen kuitenkin tietää, rajoitukset ja tilanne tulee elämään todennäköisesti koko kauden ajan.

Vuoden 2021 All Stars- ottelu pelataan 13. heinäkuuta Atlantan Truist Parkissa osana baseball-juhlaa. Aikaisemmin tämän vuoden tapahtuman suunnitellut Dodgers järjestää sen vuorostaan vuonna 2022.

Vuoden 2021 postseasonin aikataulu ei ole vielä virallinen. Vaikka pudotuspelejä laajennettiin 10:stä joukkueesta 16:een joukkueeseen viime vuonna, päätös tehtiin vain yhdeksi vuodeksi. Liiga ja pelaajayhdistys eivät ole vielä saavuttaneet uutta sopimusta laajennetuista pudotuspeleistä tälle vuodelle. Jos tällaista sopimusta ei tule, pudotuspelit palaisivat sekä AL- että NL- lohkoihin, joissa olisi viisi joukkuetta ja jotka aloitettaisiin sijoituksen perusteella tai etenemällä jatkoon wild card -vaihtoehdolla.

Embed from Getty Images

VAPAAT AGENTIT JA SEUROJEN LIIKETOIMINTA

Vaikka offseason alkoi hitaasti, suurin osa parhaista vapaista agenteista on nyt allekirjoittanut sopimuksensa. Näihin sisältyy muun muassa hallitseva National League Cy Young -palkinnon voittaja Trevor Bauer (Dodgers), keskikenttäpelaaja George Springer (Blue Jays), catcher J.T. Realmuto (Phillies), 2B DJ LeMahieu (Yankees) ja vasen kenttäpelaaja Marcell Ozuna (Braves).

Edelleen, vaikka Spring Training on melkein valmis, jotkut merkittävät pelaajat pysyvät vapaiden agenttien markkinoilla, kuten starting pitcherit Rick Porcello ja Cole Hamels. Joukkueet pyrkivät edelleen vahvistamaan rostereitaan ennen kaudenalkua, varsinkin kun loukkaantumisia on jo tässä vaiheessa kohtalaisen runsaasti.

MLB:stä on syytä nostaa esiin yksi valtava kauppa helmikuun lopulta, jolloin Padres hankki itselleen Fernando Tatis Jr. 14 vuoden sopimuksella.

Geemedia haluaa toivottaa jokaiselle fanille mahtavaa kautta 2021!

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.