Suomalaisilla huippupäivä nyrkkeilyssä – Potkonen ja Gustafsson Euroopan mestareiksi

Bulgarian Sofiassa käytävissä naisten nyrkkeilyn EM-kisoissa oli tiistaina loistava suomalaispäivä. Ensin Mira Potkonen voitti kultaa 60 kilon sarjassa ja noin tuntia myöhemmin Elina Gustafsson vei 69 kiloisten sarjan mestaruuden.

Kokenut Potkonen kohtasi finaalissa Venäjän Anastasia Beliakovan ja voitti hänet hajaäänituomiolla 3-2. Nokialaisen voittoputki on jo 48 ottelun mittainen. Finaalikaksikko sai kaksi vuotta sitten Rion olympialaisissa pronssia.

Potkoselle tämä oli maukas revanssi, sillä Beliakova nujersi Miran 2016 MM-kisojen välierässä.

Potkosen Euroopan mestaruus on historian ensimmäinen suomalaisen naisnyrkkeilijän. 37-vuotiaan Potkosen aiemmat arvokisamitalit olivat vuodelta 2016. Olympiapronssin lisäksi hän on saavuttanut MM-pronssia ja EM-hopeaa.

Embed from Getty Images

 

Elina Gustafsson kohtasi finaalissa Venäjän kokeneen Jaroslava Jakushinan. Tarkasti ja määrätietoisesti otellut Gustafsson voitti hajaäänin 4-1 ja toi Suomelle toisen EM-kullan. Aktiivisempi Jakushina puski vahvasti toisesta erästä lähtien, mutta suomalainen puolusti hyvin ja jakoi tarvittavat iskut vastustajaan.

Porilaislähtöisellä Gustafssonilla on aiemmin saavuttanut MM-pronssia vuonna 2016. 26-vuotiaalla Gustafssonilla ja Potkosen pitkän tähtäimen tavoite on asetettu Tokion vuoden 2020 olympialaisiin.

 

 

Kirjoittaja: Geemedia

Jaa Sosiaalisessa mediassa

Kommentoi tätä kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry työkalupalkkiin