Samuelsson ja Kortetmaa Suomen nopeimmat

Yleisurheilu82

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson palasi Joensuun Kalevan kisoissa miesten 100 metrin Suomen mestariksi viiden vuoden tauon jälkeen. Samuelsson ei ollut täysin tyytyväinen juoksuunsa, vaikka voitto heltisi mainiolla ajalla 10,24, jota siivitti kolme metriä sekunnissa puhkunut myötätuuli.

Mestaruutta puolustanut Oulun Pyrinnön Samuel Purola oli toinen ajalla 10,33 ja Kalevan kisojen yleisön suosikki Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn kolmas ajalla 10,43.

– Voitto tuli ja se on tuoreena SE-miehenä ihan kiva, että sen sai. Vaikka muut ei sitä ääneen sano, mutta itselläkin on sellainen asema omassa päässä, että on todisteltavaa ja voitto pitää ottaa, Samuelsson kertaili.

Juoksussa oli Samuelssonin mukaan rahtusen parannettavaa. Hänen mukaansa se tuli hyvin 70 metriin asti.

– En tiedä, Jyväskylässä oli samaa ongelmaa. Nyt voi olla, että kun oli tuollainen myötätuuli, ei ehkä pystynyt ihan pitämään juoksua kasassa, Samuelsson sanoi.

Samuelsson ei ollut järin innostunut siitä, että aamun alkuerien ja illan finaalin välissä oli seitsemän ja puoli tuntia. Näin suuri aikaero on haastava keskittymisen kannalta ja edellyttää kahta kunnon verryttelyä.

– Tuo melkein 7½ tunnin väli juoksujen välissä on vähän vaikea ja näkyi tuloksessa, Samuelsson sanoi.

– Kahdesti piti verkata. Ja keskittyminen on rauhatonta, kun siinä on pitkään jännitys päällä. Se on parempi, että on veto ja tunnin päästä toinen. Tai sitten ne ovat 3-4 tunnin välein, kuten Kalevan kisoissa on joskus ollut.

Purola ei ollut pettynyt, vaikka viime vuoden kulta vaihtui nyt hopeaan.

– Ei lainkaan. Minä olen profiloitunut niin 200 metrin juoksijaksi, ettei ollut mitään tavoitteita 100 metrille, Purola sanoi.

Örnillä oli juoksun jälkeen kaksijakoiset tunteet.

– En tiedä huomasiko sitä, mutta meinasin mennä turvalleen alussa. Mutta upeaa oli juosta täällä. Alkuerien jälkeen odotus oli kova, mutta olen onnellinen ensimmäisestä Kalevan kisojen mitalista, Örn sanoi.

Kortetmaa palasi mestariksi: “Lähtö oli katastrofaalinen”

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa palasi naisten 100 metrin mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Mestaruus heltisi ajalla 11,60. Kisa juotiin Keskuskentän takasuoralla 1,2 metriä sekunnissa puhaltaneen myötätuulen siivittämänä.

­– Lähtö oli katastrofaalinen. Piikkari liikahti hiukan telineissä ja se häiritsi keskittymistä ja sitten tulikin paukku. Sitten tuli kiire, mutta loppu kulki kyllä hyvin ja sain pidettyä oman juoksun kasassa enkä hätääntynyt, vaikka toiset olivat edellä, Kortetmaa sanoi.

– Mutta olihan siinä hyviä lähtijöitä vieressä, Johannakin on hyvä kiihdyttäjä ja nyt se korostui entisestään.

– Tyytyväinen olen ja arvostan tätä mestaruutta, sillä minulla ei ole aikaisemmin kuin yksi voitto satasella. Aikaani en tietysti ole tyytyväinen.

Turun Toverien Milja Thureson oli toinen ajalla 11,66 ja Raision Kuulan Johanna Kylmänen kolmas ajalla 11,71.

– Mitali tuli, mutta harmittaa etten päässyt haastamaan vielä enempää Kortetmaata ja Thuresonia, Kylmänen tuumi.

– Lähtöni oli yllättävän hyvä. En tiedä mitä tapahtui, mutta ennen starttia ajattelin, että tämä on minun päiväni ja annan mennä vaan. Kaikki peliin. Mutta loppu ei vielä tullut kunnolla.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.