Saga Vanninen jälleen alle 20-vuotiaiden nuorten 7-otteluiden maailmanmestariksi

Yleisurheilu83

Saga Vannisen kansainvälisten mestaruuksien ketju jatkui torstaina Calissa, Kolumbiassa. Vanninen voitti seitsenottelun alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden toisen kerran peräjälkeen. Vanninen voitti saman tittelin myös Nairobissa viime vuonna.

– Harmittaa nuo tulokset, mutta muuten ihan hyvä, Vanninen kommentoi mestaruutta.

Embed from Getty Images

Vanninen voitti mestaruuden pistein 6084 ja 210 pisteen erolla Saksan Serine Riedeliin, joka nousi toiseksi ohi joukkuetoverinsa Sandrina Sprengelin päätöslajissa 800 metrillä. Riedel kokosi 5874 pistettä ja pronssimitalisti Sprengel 5845.

Vannisen voittosarja oli: 100 metrin aitajuoksu 13,52, korkeushyppy 172, kuulantyöntö 14,18, 200 metriä 24,49, pituushyppy 624, keihäänheitto 46,21 ja 800 metriä 2.28,91.

Ennätyksensä Tampereen Pyrintöä edustava Vanninen teki aitajuoksussa ja 200 metrillä. Hän paikkasi noilla juoksuilla alavireisen korkeushypyn ja piti toisen päivän lajeissa tasonsa tasaisen korkeana.

– Korkeushypyssä tekeminen oli teknisesti epävarmaa. Tulos harmitti aika paljon. Ajattelin, että teen sitten 200 metrillä sellaisen ajan, että saan sillä kompensoitua, Tanpereen Pyrintöä edustava Vanninen kertaili.

– Meillä oli ”Masan” kanssa tiedossa, että kakkonen kulkee, mutta on tietysti eri asia saada se onnistumaan kilpailussa.

“Piti yrittää varmistaa, ettei höntyile tekniikan kanssa”

Kun ensimmäisen päivän kenttälajeihin jäi parantamisen varaa, Vanninen halusi varmistua, ettei sama uusiudu toisen päivän kenttälajeissa pituushypyssä ja keihäänheitossa.

– Piti yrittää varmistaa, ettei höntyile tekniikan kanssa. Pituushypyssä tulin pitkällä viimeisellä askelella lankulle ensimmäisellä hypyllä, mutta kolmannella sain sitten hypyn toimimaan, Vanninen kertoi.

– Keihäässä heitot olivat perusheittoja. Otin ensimmäisen varman päälle ja koetin sitten kahteen muuhun vähän lisää terävyyttä.

Niin pituushypyssä kuin keihäänheitossa Vanninen teki parhaansa kolmannellaan. 800 metrillle Vanninen lähti selkeässä yli 200 pisteen johdossa ennen toisena ollutta Sprengeliä.

– Läksin toisena olleen saksalaisen perään ja päätin, että ainakaan hänelle en häviä, Vanninen kuvasi taktiikkaansa.

Kolmannelta sijalta toiseksi noussut Riedel voitti 800 metrin erän ajalla 2.25,56. Vanninen oli neljäs ajalla 2.28,91 ja Sprengel viides ajalla 2.30,82.

Calin MM-kilpailujen jälkeen Vanninen alkaa jo valmistautua Münchenin EM-kilpailuihin.

– Toivotaan, että aikaeroon sopeutuminen menee.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.