Salibandylle luodaan tulevaisuutta

Salibandyn strategiatyö polkaistiin käyntiin tänään Helsingissä. Teemapäivän aikana visiota pohjustettiin keskusteluin ja alustuksin liiton toimihenkilöiden ja luottamusjohdon kokoontumisessa. Ulkopuolista näkemystä ja sparrausta antoivat Valon ja Sitran asiantuntijat.

Kevään aikana strategiaan pääsee jokainen sanomaan sanansa eri puolilla Suomea pidettävissä Salibandyn Tulevaisuus -työpajoissa ja sähköisten kyselyjen kautta.

– Muotoiltaessa salibandyn tulevaisuuskuvaa ja painopisteitä – mihin meidän kaikkien yhdessä pitää keskittyä, tarvitsemme laajaa lajiväen näkemystä, Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi linjasi.

– Nyt tehdään ensimmäistä kertaa salibandyn yhteistä visiota ja strategiaa ilman organisaatiorajoja. Käytävän keskustelun on hyvä olla aktiivista, avointa ja rohkeaa. Kutsumme keskusteluun mukaan koko salibandy-yhteisön ja yhteistyötä kanssamme tekevät kumppanit, puheenjohtaja haastaa.

Starttitilaisuudessa paikalla olivat Salibandyliiton ja SSBL Salibandy Oy:n luottamusjohto sekä Salibandyliiton johtoryhmä.

Asiantuntijavierailijoiden, Valon ennakointipäällikkö Juha Heikkalan ja Sitran ennakointiasiantuntija Ernesto Hartikaisen puheenvuorot keskittyivät tulevaisuuden muutostrendeihin niin suomalaisessa yhteiskunnassa kuin myös kansainvälisesti ja globaalisti.

Teemapäivän keskustelussa ja työosuuksissa keskityttiin seuraaviin teemoihin:
– Mikä on salibandyn suosion salaisuus? Miten nykytilanteeseen on tultu? Sattumalta vai tietoisen työskentelyn ja johtamisen tuloksena?
– Mitkä ovat salibandyn menestystekijät tulevaisuudessa?
– Miten yhteiskunta ympärillämme muuttuu ja miten se vaikuttaa salibandyn tulevaisuuteen?

Salibandyn strategiatyö jatkuu alueellisissa ja valtakunnallisissa työpajoissa. Keskustelun foorumeina järjestetään alueellisia Salibandyn Tulevaisuus -työpajoja seuraavasti:

Savo-Karjala, Joensuu 14.3.
Pohjanmaa, Seinäjoki 17.3.
Pohjois-Suomi, Oulu 21.3.
Etelä-Suomi, Helsinki 24.3.
Länsirannikko, Turku 25.3.
Kaakkois-Suomi, Kouvola 26.3.
Sisä-Suomi, Tampere 28.3.

Näiden ohella Salibandyliiton valtuusto ja seuraparlamentti käsittelevät salibandyn tulevaisuuden tarinaa, suuntaviivoja ja valintoja kokouksissaan huhtikuussa.

Tietoa kerätään myös kyselyin

Työpajojen ohella strategiaprosessin etenemistä koordinoiva ohjausryhmä kerää tietoa kevään kuluessa lisenssipelaajilta ja kumppaneilta sähköisillä kyselyillä ja sosiaalisen median kautta. Näin jokainen halukas pääsee osallistumaan salibandyn tulevaisuuden rakentamiseen.

 

Gamblers SB 3

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.