Kotijoukkueet vahvoilla liigakierroksella

Kalpa otti arvokkaan voiton tiistaina Liigassa, kun HIFK taipui 3-2 Kuopiossa. KalPa aloitti ottelun hurjalla vimmalla ja johti jo 27 sekunnin pelin jälkeen Janne Keräsen maalilla 1-0. KalPa lisäsi toisessa erässä johtonsa kahteen Jukka Voutilaisen osumalla. HIFK paransi toiseen ja kolmanteen erään, mutta KalPa vastasi päätöserän avausmaalista, kun Keränen iski kuopiolaiset 3-0-johtoon. Sitten tuli IFK. Matt Generous kavensi ajassa 46.19 3-1:een ja hieman erän puolivälin jälkeen Teemu Ramstedt iski tilanteeksi jo 3-2:een. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja näin ollen täysi pistepotti jäi Kuopioon 3-2-lukemin.

Sarjakärki Kärpät väänsi tasaisesti ja runsasmaalisesti Lukkoa vastaan. Kolmanteen erään kertyi yhteensä seitsemän osumaa, ja peli venyi jatkoajalle tilanteessa 5–5. Lukko-puolustaja Jesse Virtasen kampitusjäähy jatkoajalla antoi avaimet Kärpille, joka voitti 6–5 Arto Laatikaisen osumalla.

Blues päihitti Ässät 3–1 ja porskuttaa seitsemän pelin voittoputkessa. Siim Liivik pisti isännät edelle Miro Aaltosen nappisyötöstä ylivoimalla avauserän puolitiessä. Juha Kiilholma toi Ässät tasoihin toisen erän alussa, mutta Blues karkasi voittoon Kim Hirschovitsin ja Jussi Makkosen maaleilla.

TPS koki 13. perättäisen tappionsa. TPS johti SaiPaa vastaan pitkään Marko Virtalan rangaistuslaukauksella, mutta hävisi lopulta ottelun luvuin 3-2. SaiPa pinkaisi 3-1-johtoon Dave Spinan ja Brian Salcidon osumilla kolmannen erän viiden viime minuutin aikana.

Sport oli altavastaaja suurimman osan vierasotteluaan Tapparaa vastaan.Tappara oli oikeilla hetkillä tehokas ja voitti 5–2. Tappara vei ensimmäistä erää, mutta Sport selvisi takaiskuitta. Toisessa erän Sport aloitti hyvin ja meni 0–1-johtoon Charles Bertrandin maalilla. Tappara kuitenkin punnersi rinnalle ja ohi Jukka Peltolan kahdella maalilla ja Henrik Haapalan sekä Henrik Tömmernesin osumilla. Sport sai vielä 4–2-osuman Lassi Kokkalan nostolla maalin kattoon kolmannessa erässä. Syötön tarjoili Bertrand. Josh Green namutteli ottelun viimeisellä minuutilla ylivoimalla loppuluvuiksi 5–2.

Pelicans aloitti Liigan runkosarjan viimeisen rypistyksen tärkeällä voitolla HPK:sta luvuin 3-0. Pelicansin sankareina hääräsivät kauden kolmanteen nollapeliin venynyt Janne Juvonen ja kaksi maalia Juuse Saroksen selän taakse iskenyt Teddy da Costa.