Scroll Top

MM-kisojen lauantain ohjelma – Boltin uran viimeiset juoksut, Pitkämäki keihäsfinaalissa

IAAF_TT

Lontoossa käytävät yleisurheilun MM-kilpailut huipentuvat viikonlopun aikana. Lauantaina ohjelmassa on seitsemän finaalia ja muutama alkuerä.

Suomalaisittain kisojen odotetuin hetki koetaan illalla 22.15 alkaen. Silloin alkaa miesten keihään finaali, jossa mukana on Tero Pitkämäki. Karsinta oli historian kovatasoisin, sillä peräti 13 ylitti karsintarajan (83,00). Myös finaalista voidaan sen myötä odottaa kovatasoista.

Illan koetaan tunteikaita hetkiä, kun Jamaikan Usain Bolt päättää uransa pikaviestiin. Bolt on mukana jo aamupäivän alkuerissä. Toinen tunteikas hetki koetaan miesten 5000 metrin finaalissa, kun Britti Mo Farah juoksee viimeistä kertaa (ainakin ratamatkoilla, saattaa siirtyä maratonille). Kotiyleisö tietenkin toivoo, että hänestä tulisi kisojen tuplamestari.

Odotettavissa on upea yleisurheiluilta, jota ei kannata missata. Yle ja Eurosport näyttävät.

9. kisapäivän ohjelma

klo 12:00 Miesten Kymmenottelu, 110m aidat

klo 12:35 Naisten 4 x 100m viesti, alkuerät

klo 12:55 Miesten 4 x 100m viesti, alkuerät

klo 13:00 Miesten Kymmenottelu, Kiekko, ryhmä A

klo 13:20 Naisten 4 x 400m viesti, alkuerät

klo 13:50 Miesten 4 x 400m viesti, alkuerät

klo 14:20 Miesten Kymmenottelu, Kiekko, ryhmä B

klo 16:15 Miesten Kymmenottelu, Seiväs

 

klo 19:30 Miesten Kymmenottelu, Keihäs, ryhmä A

klo 20:55 Miesten Kymmenottelu, Keihäs, ryhmä B

klo 21:05 Naisten Korkeus, finaali

klo 22:05 Naisten 100m aidat, finaali

klo 22:15 Miesten Keihäs, finaali (Tero Pitkämäki)

klo 22:20 Miesten 5000m, finaali

klo 22:45 Miesten Kymmenottelu, 1500m

klo 23:30 Naisten 4 x 100m viesti, finaali

klo 23:50 Miesten 4 x 100m viesti, finaali

 

 

Päivän odotetuimmat finaalit

Pikaviestit 

Viestit ovat yleensä varsin mielenkiintoisia ja dramaattisia kisoja varsinkin 4 x 100 metrin pikaviesti, jossa kapulaa saattaa lennellä tai vaihdot mennä täysin pieleen. Yhdysvallat ja Jamaika ovat molemmissa viesteissä suosikkeja, mutta USA:n historian arvokisaviesteistä tietäen heidän pahin vastus on saada kapula maaliin onnistunein vaihdoin. Miehissä kovimmat haastajat ovat Iso-Britannia, Trinidad ja Tobago, Japani, Kiina ja kahtena yllätyskorttina Saksa ja Turkki. Naisissa ne ovat Iso-Britannia, Hollanti, Trinidad ja Tobago, Sveitsi ja Saksa. Illan päättävässä miesten pikaviestissä nähdään Usain Bolt viimeistä kertaa juoksuradalla.

 

Naisten 100m aidat

Sähäkkä ja usein dramaattinen naisten pika-aidat on yksi lauantai-illan mielenkiintoisimmista finaaleista. Suurin voittajasuosikki ME-nainen USA:n Kendra Harrison oli erittäin lähellä jäädä finaalin ulkopuolelle, mutta pääsi aikavertailun kautta. Harrisonin kovimmat haastajat ovat maannainen Nia Ali, Australian Sally Pearson ja Saksan Pamela Dutkiewicz. meneekö voittoaika alle 12,40?

 

Miesten keihäs

Tätä ovat monet suomalaiset odottaneet koko kisat. Pitkämäki selvitti finaaliin yhdellä heitolla. Pitkämäellä on mahdollisuudet mitaliin, mutta siihen tarvitaan yli 87 metrinen. Odotettavissa on karsinnan perusteella erittäin kovatasoinen finaali. Mestaruuteen tullaan todennäköisesti tarvitsemaan yli 90 metrin heitto. Suurimpina voittajasuosikkeina lähtevät saksalaiset Thomas Röhler ja Johannes Vetter. Kauden tilastoykkönen Vetter heitti karsinnan pisimmälle peräti 91,20, mutta historian tietäen karsinnanvoittajat ovat harvoin pärjänneet finaalissa. Miten tällä kertaa? Saksalaisten kovimmat haastajat ovat maanmies Andreas Hofmann, Tshekin Jakub Vadlejch, Trinidad ja Tobagon Keshorn Walcott, Kenian Julius Yego ja Tero Pitkämäki. Pystyykö porukan poikkeus vasenkätinen virolainen Magnus Kirt tai Puolan Marcin Krukowski yllättääkö? Vai tuleeko joku muu yllättämään?

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.