Scroll Top

Mitkä ovat parhaat maat lyödä BTTS- sekä over-vetoja?

Gamblers vedonlyönti

Monella betsaajalla elikkä suomeksi sanottuna vedonlyöjällä on suosikkikohteensa miten lyödä ja missä. Edelleenkin valitettavasti suurin osa pelaa lähes uhkapelimaisesti. Eli yhdistetään mahdollisimman monta kohdetta samaan lappuun ja saadaan näin aikaiseksi mahdollisimman korkea kerroin. Joskus puhuttiin jopa rekoista, jossa oli kysymys siitä, että asetettiin lapulle jopa 12 eri kohdetta ja kertoimeksi saatiin satoja, jopa tuhansia.  Tässä ei ollut mitään järkeä eikä tule koskaan olemaankaan!

Mielummin kannattaa ruveta pelaamaan lottoa tai muita vastaavia tuuripelejä, joilla ei ole mitään tekemistä taidon kanssa. Uhkapeli-termi tarkoittaa sitä, että ihminen ei ole enää kykeneväinen huolehtimaan siitä, miten paljon sijoittaa rahaa ja mihin. Helposti saatetaan ottaa velkaa ja lainailla rahaa ja tehdään mahdollisimman suurikertoimisia lappuja, mitkä eivät perustu mihinkään ideologiaan ja fakta on se, että mitä suurempi kerroin, sen todennäköisempää on, että lappu menee metsään. Gee ei ole antanut enää moneen vuoteen monen kohteen lappuja, ihan siitä syystä, että niiden osumatodennäköisyys on erittäin pieni. Tämä perustuu ihan vain siihen faktaan, että on parempi pelata rauhallisesti ja harkitusti, kun lähteä rynnimään suin päin sotaan. Vedonlyönti perustuu pitkän ajan laskelmiin, joissa selviää se, että onko pelaaja voitolla vai tappiolla (ROI eli return on investment, pääoman tuottoaste).

Mutta se siitä! Tässä artikkelissa keskitytään siihen, mitkä maat ovat Geen mielestä parhaita betsata over- tai BTTS-vetoja.

Over-vedot tarkoittavat sitä, että lyödään tietyn maalimäärän ylittävää liinaa. Suosituimmat over-liinat ovat 2.5 tai 3.5. Tällöin ottelussa tulee tehdä joko kolme maalia tai neljä maalia, riippuen siitä kumman edellä mainituista on valinnut.  Jos on valinnut liinakseen 2.5, tällöin ottelussa pitää tulla yhteensä vähintään kolme maalia. Sillä ei ole mitään väliä kumpi joukkue maalit tekee.

BTTS-liinat (both teams to score) taas tarkoittavat sitä, että molempien joukkueiden on tehtävä maali. Tällöin 1-1 lopputulos riittää. Otetaan esimerkiksi vaikka ottelu Liverpool vastaan Manchester United. Valitaan BTTS kertoimella 1.83 ja tämä tarkoittaa siis sitä että, molempien edellämainittujen joukkueiden pitää tehdä maali ottelussa.

Mikäli molemmat joukkueet tekevät maalin, saat sijoittamasi summan lisättynä kertoimella pelitilillesi.

Mutta mitkä maat ovat parhaita over-maita?

Todella suosittu maa over-vedoissa on Singapore, jossa tulee helposti jopa viisi maalia tai yli. Kaikki joukkueet Singaporessa tekevät paljon maaleja ja siellä lähdetään hyökkäys-taktiikalla otteluihin. Ja tässä puhutaan nimenomaan Singaporen pääliigasta eli Premier Leaguesta eikä missään tapauksessa divareista tai Singaporen maajoukkueesta, joka on FIFA:n rankingissa todella alhaalla.

Toinen maa saattaa yllättää monia ja on Mongolia. Esimerkiksi FC Ullanbaatar mättää maaleja ihan huolella sarjan keski- tai pohjajoukkueita vastaan.

Mongoliassa on muutama erittäin kova joukkue verrattuna sarjan keski ja pohjakastiin. Ja on syytä huomata, että Mongoliassa ja Singaporessakin maaleja alkaa tulla usein vasta toisella puoliajalla eli kärsivällisyys on hyve. Liina eli kerroin saattaa olla ottelun alkaessa jopa 4.5. Voi olla hyvä odottaa jonkun aikaa, että liina laskee pelin siihen pisteeseen, että se on 2.5 tai 3.5. Tällöin kannattaa olla erittäin tyytyväinen ja puhutaan jopa medium- tai large-panoksesta.

Lisäksi uutena sarjana on tullut mukaan Bhutan, jossa lähes jokaisessa ottelussa sarjasijoitusta lukuun ottamatta tulee erittäin helposti todella maalirikkaita otteluita.

Ja vielä kun puhutaan over-sarjoista niin Englannista löytyy muutama loistava sarja, jossa pelataan pääasiassa alkuviikosta maanantaisin ja tiistaisin, elikkä muun muassa Developments league missä pelaavat nuoret U21-vuotiaat. Lisäksi muut nuorten sarjat ovat erinomaisia over-kohteita.

Myös Saudi-Arabia ja MLS ovat nousemassa muutamien joukkueiden osalta tähän kategoriaan kovaa vauhtia.

Pelattaessa over-kohteita on lähes pakko mainita aasialaiset linjat elikkä Asian Lines, mitkä eivät välttämättä löydy kaikkein pienempien yhtiöiden listalta saatika rakkaan Suomen monopolin.

Joten on ehkä hyvä kääntää katseensa pois suurimman osan mukavuusalueelta ja valita pelialustakseen maailman suosituimpia vedonlyöntiyhtiöitä, joissa ovat liinat maalimäärien osalta joka ikiseen otteluun. Esimerkiksi bet365 on maailman suurin peliyhtiö, jossa ovat maaliliinat 2, 3, 4 jne. kaikkiin otteluihin, jotka he ovat valinneet listoilleen ja otteluita on keskivertopäivinä jopa muutama sata.

 

BTTS-LIIGAT

BTTS-liigoista löytyy muun muassa Indonesian pääliiga. Ja tässä ei puhuta nyt missään tapauksessa Indonesian divisioonista, koska ne ovat todella arvaamattomia, mutta Indonesian pääliigassa BTTS-liinan saaminen on loistava juttu! BTTS-kerrointa ei välttämättä saa otettua ennen kuin ottelut tulevat Liveen. Mutta heti kun ottelu tulee Live-ruutuun, niin silloin BTTS-liinat tulevat näkyviin. Yleensä joutuu odottamaan noin 15 minuuttia, että BTTS-kerroin on sopiva betsata eli yli 1,70 ja usein, kuten muissakin ottelussa niin alussa kerroin on aika matala. Ja kuten ihan missä tahansa vedonlyöntikohteessa, niin Gee ei ole koskaan suositellut lyötäväksi alle 1,70 -kerrointa, koska se on tutkitusti niin sanotusti riskin/hyödyn raja.

Portugalissa ei kannata missään nimessä lyödä over-vetoja, mutta Portugalin U19 -liiga sekä U20 -liiga ovat loistavia BTTS kohteita. Niissä molemmat joukkueet tekevät maalin todella usein.

Yhteenvetona tästä koko paketista voidaan todeta se, että vedonlyöntiä kannattaa seurata yleisluonteisesti koko ajan, kuten Gee on tehnyt lähes 30 vuotta, jos sillä meinaa tienata rahaa.

Mihin betsi kannattaa asettaa ja mihin ei? Seuraavassa artikkelissa pureudutaan niihin maihin tai maanosiin, joihin ei missään tapauksessa kannata koskea tai niihin tilanteisiin, jossa vedot kannattaa jättää väliin, kuten ”miinoihin”.

JA MUISTUTUKSENA! Geen vihjeet ovat tarjolla pääasiassa X- (Twitter-) kanavalla!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.