Scroll Top

HAASTATTELUSSA BANDYPELAAJA EETU PEUHKURI: ”Jääpallohalli olisi elinehto suomalaiselle jääpallolle!”

E880C54E-EE86-4B56-AFBD-011B3A46D2C7

Moikka Eetu, mitä miehelle kuuluu tällä hetkellä. Kausi on ohi ja olet mitä ilmeisemmin Suomessa. Onko lomat jo vietetty ja treenaaminen aloitettu tulevaa kautta varten?

Eetu Peuhkuri
Kuva: Vetlanda

Nyt olen pari viikkoa ollut Suomessa kauden jälkeen ja ”lomaillut”. Työt kyllä ehdin jo vähän aloittamaan. Lauantaina kuitenkin viikoksi pohjoiseen laskettelemaan. Treenitkin olen oikeastaan jo aloittanut kun ei oikein osaa levätä vaan, ei kuitenkaan vielä täydellä teholla. Siitä tää kevät on hienoa aikaa jääpalloilijalle kun saa tehdä vähän mitä lystää muutamat viikot kauden jälkeen.

Pelaat tällä hetkellä Ruotsin Elitsereniä Vetlanda BK:ssa. Oletko viihtynyt joukkueessa? 

Viihdyn kyllä joukkueessa ja kirjotin nyt yhden vuoden jatkonkin sinne. Paras jengi missä olen Ruotsin vuosina ollut! Eli viihdyn.

Putositte heti neljännesvälieriessä Motalaa vastaan Playoffseissa. Jäikö kaudesta mikään hampaankoloon? 

Jäi hampaankoloon, koska selvä tavoite koko joukkueella oli puolivälierät. Neljännesvälierät olivat kyllä jääpalloon karu systeemi (championsliiga säännöt), mutta ei auta selitellä, parempi joukkue niissä kahdessa pelissä meni jatkoon.

Pelasit kaudella 26-ottelua ollen runkosarjan pistepörssin 60. tehden 9 maalia ja antaen 9 syöttöä kokonaispistemäärän ollen näin 18. Kyseisillä tehoilla olit Vetlandan sisäisen pistepörssin viides. Oletko tyytyväinen kyseisiin statseihin? 

Tehopisteiden valossa kausi oli ihan ok. Pelipaikkani oli kuitenkin vähän alempana keskikentällä jolloin puolustusvastuu on myös todella suuri. Ensi kaudella tulee kyllä enemmän tehopisteitä ;)

Mikä on sopimustilanteesi? Pelaatko Ruotsissa myös ensi kaudella? 

Kirjoitin vuoden jatkon Vetlandaan.

Helsinkiin ollaan nyt kovaa vauhtia rakentamassa jääpalloon soveltuvaa hallia. Mikä on kyseisen hallin merkitys mielestäsi suomalaiselle bandylle? 

Eetu Peuhkuri
Kuva: Jääpalloliitto

Se halli olisi elinehto suomalaiselle jääpallolle pidemmällä tähtäimellä ja toivottavasti se nyt toteutuu. Ja se on käytännössä aivan sama mille paikkakunnalle se ensimmäinen tulee kunhan tulee, koska uskon että se voi poikia lisää halleja. Varsinkin junioreille se olisi iso juttu. Tällöin jääpallo pystyy paremmin kilpailemaan junioreista muiden lajien kanssa.

Suomi on Ruotsia ja Venäjää vastaan monta maalia perässä per ottelu, poikkeukset poissuljettuna. Millä eroa saataisiin kavennettua? 

Parina viime vuonna ollaan kuitenkin saatu eroa huomattavasti kavennettua vaikkakin on tosiasia että niukasta tappiosta on pitkä matka voittoon. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan. Fakta on kuitenkin se että Ruotsin ja Venäjän harrastajamäärät on moninkertaiset Suomeen verrattuna, jolloin kilpailu on haastavampaa. Mutta A-maajoukkueessa on nyt hyvä sukupolvi pelaamassa, eikä mene kuin muutama vuosi (jos ei jo ensi vuonna) kun ollaan jo finaalissa.

On ilo huomata, että seuraat aktiivisesti Geemediaa ja pikkulinnut muistelee, että olet voittanut Geen piponkin. Mikä Geemediasta tekee Eetu Peuhkurille mieleisen? 

Geemedia on hyvä sivusto sen takia, koska se kirjoittaa urheilusta laidasta laitaan! Huomioiden myös jääpallon! Hyvää lukemista 👍

Suuri kiitos Eetulle vastauksista ja tsemppiä lomailuun, kesätreeneihin ja ensi kauteen! 

-G – 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.