Frisbeegolfin Suomen mestarit ovat selvillä

Päätöspäivä oli odotetun mielenkiintoinen ja moni eilisen jälkeen piikkipaikalla ollut taipui takaa-ajajille.

Miesten avoimissa (MPO) mestaruuden otti Pasi Koivu, joka nappasi piikkipaikan toisena kilpailupäivänä. Sen jälkeen ero vain kasvoi. Lopullinen tulos -19 oli aivan omaa luokkaansa. Vuoden 2013 mestari ja 2014 kakkossijan saavuttanut heinolalainen oli Seppo Pajun ohella selkeä voittajasuosikki. Turun 7k-frisbeeseuraa edustava Paju jatkoi vakuuttavaa kiriään ja hänen -6 kierroksensa oli päivän paras. Tämä riittikin kakkossijaan. Eroa kolmossijaan oli vaivainen yksi heitto. Jaetulle kolmannelle sijalle ylsi Järvenpään Frisbeegolfin Rene Honkanen, joka oli avauspäivän jälkeen kärjessä. Honkasta ei varmaan kovin moni ennakoinut kolmen sakkiin. Kolmospaikkaa jakaa Honkasen lisäksi Teemu Nissinen. Nuori kovakätinen vasuri on ehtinyt jo pariin otteeseen voittamaan parigolfin SM-tittelin.

MPM:ssä Ville Piippo otti odotetun voiton, vaikka eilisen jälkeen olikin vasta sijalla 3. Piippo pelasi sarjan ainoan miinustuloksen ja se riitti selkeään voittoon. Jaetulla kärkipaikalla ollut Ari Penttala kompuroi lopussa ja Piippo pääsi karkuun. Kierros oli kuitenkin sen verran hyvä, että sillä ansaittiin kakkossija. Kolmanneksi sijoittuivat Toni Asikainen ja Thomas Mykkänen. Mykkänen oli eilisen jälkeen kärjessä, mutta pelasi tänään heikon kierroksen. Asikainen puolestaan nousi kolme sijaa pelattuaan par-tuloksen.

MPG:ssä Kari Vesala ei antanut yllättää itseään vaan kasvatti eron seuraavaan peräti 15 heiton suuruiseksi. Kakkoseksi lähes yhtä selkeästi sijoittui Ville Kotamäki. Kolmossijasta käytiin kovempi kamppailu ja siinä pisimmän korren vei Jari Niskanen.

Naisten avoimissa (FPO) eilisen jälkeen 6 heiton karkumatkalla ollut Marianne Jakonen ei saanut konettaan käyntiin ollenkaan. Sarjan toiseksi huonoin kierros pudotti hänet vasta sijalle 3. Voitosta taistelivat siten Eveliina Salonen ja Henna Blomroos. Ero oli Salosen hyväksi 7 heittoa ennen kierrokselle lähtemistä. Blomroos tuli väylällä 8 heiton päähän, mutta takaysillä Salonen hallitsi pelinsä paremmin. Salonen voitti mestaruuden neljän heiton erolla Blomroosiin.

MPS:ssä piikkipaikkaa hallussaan pitänyt Markku Tohni pelasi ensin väylällä 14 +4 ja heti perään väylällä 15 +3. Tämä kompurointi riitti siihen, että kakkosena kisaan startannut Björn Lindholm tasoitti pelin. Kolmanneksi sijoittui Matti Alén, jolla myös oli mahdollisuudet taistella jopa voitosta.

FPM:ssä Nina Kiminki piti johtopaikkansa finaalin alusta loppuun. Hänen takanaan kakkossijasta käytiin kovaa kamppailua Riitta Savolaisen ja Riina Kotamäen välillä. Lähtöasetelmat olivat 3 heittoa Savolaisen hyväksi. Kotamäki tasoitti heti ensimmäisellä väylällä, mutta etuysin jälkeen eroa oli jälleen 2 heittoa. Myös tässä kaksikossa ratkaisu saatiin väylillä 14 ja 15, kun Savolainen pelasi 6 ja 6, kun Kotamäen vastaavat olivat 7 ja 9. Lopussa ero vielä kaventui, mutta maalissa eroa oli yhä yksi heitto Savolaisen hyväksi.

Tänään nähtiin myös yksi ässä, kun Mikko Syrjäläinen pamautti avauksensa sisään väylällä 13. Kaikki radalla käyneet tietävät kuinka kova temppu se on.