F-liigassa tasoeroilta – Oskari Fälden jätti Karhut ilman maalia

Salibandy1

F-liigassa nähtiin keskiviikkoiltana kaksi kärkijoukkueiden kotivoittoa arvatuista altavastaajista, kun TPS rökitti Karhut 7-0 ja Classic Steelersin 7-1. TPS:n maalissa torjui salibandyssa harvinaisen nollapelin Oskari Fälden.

Karhut sinnitteli vielä avauserän päästämällä vain Janne Hoikkasen maalin edestä puttaaman maalin, mutta toisen alku oli sitäkin surkeampi. Toni SalminenWaltteri Vesterinen sekä Lauri Stenfors muuttivat kahdessa minuutissa tilanteeksi 4-0, ja kohta Salminen laukoi pisteeksi i:n päälle vielä mustavalkoisten viidennen. Päätösjakso mentiin edelleen TPS:n kontrollissa, ja sen viimeisellä kympillä nähtiin vielä Ville Hirvisuon maalin edestä nostama 6-0 sekä Marius Suomisen liigauran toinen maali.  Oskari Fäldenin nollapeli irtosi 19 torjunnalla, ja toisessa päässä kollega Arvid Vonk venyi pallon eteen 27 kertaa.

Lempäälässä teki Classic eron selväksi jo avauserässä, jossa Tuukka SaloOskari Heikkilä ja Eemeli Salin latoivat taululle 3–0-johdon. Ilman maalia ei Steelers jäänyt, mutta Eero Kauppisen toisessa erässä laukoma kavennus jäi tänään Teräsmiesten ainoaksi. Eemeli Salin oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun tehomies.

Classic ei jättänyt Tampereen derbyssä epäselvyyttä paremmuudesta, kun se kaatoi naisten A-lohkon illan ainoassa ottelussa vieraskaukalossa Kooveen 9-4.

Koovee iski ottelun avausmaalin ja nousi vielä ensimmäisessä erässä tasalukemiin 2-2, mutta jo ennen taukoa Annu Selinummi laukoi Classicin taas edelle. Toisessa ero repesi, kun Suvi Hämäläinen nosti rangaistuslaukauksesta 2-4, Meri Jokinen 2-5 ja vielä kuusi sekuntia ennen toista taukoa Sofia Lappalainen Kooveen pahasta oman pään pallonmenetyksestä 2-6. Illan viimeiset osumat nähtiin Kooveen yrittäessä ilman maalivahtia, kun ensin Ellinoora Huotari kavensi mutta sitten Suvi Hämäläinen teki tyhjiin illan kolmannen maalinsa.