VaLePan pelit ohi Mestarien liigassa – seuraava Eurohaaste on huikeaa tähtiloistoa täynnä

Lentopallo 55

Sport Lisboa e Benfica katkaisi keskiviikkona Ford Store Levorannan eli VaLePa Sastamala Tampereen etenemisen miesten lentopallon Mestarien liigassa. Benfica varmisti jatkopaikkansa 3-0 -kotivoiton jatkeeksi otettuaan kolmannessa erässä Vexve Areenalla 2-1 -johdon. Ottelun lopputulos oli vieraille 1-3 (27-25, 20-25, 21-25, 14-25).

FLS / VaLePa siirtyy pelaamaan nyt toiseksi korkeimpaan Euroopan cupkilpailuun CEV Cupiin, jossa vastaan asettuu käytännössä maailman tämän hetken nimekkäin seurajoukkue, italialainen Modena. Modenan riveissä pelaavat mm. kuusinkertainen olympia- tai MM-mitalistipassari Bruno, hollantilaissupertähti Nimir Abdel-Aziz, Tokion olympialaisten MVP Earvin NGappeth ja Brasilian maajoukkuetähti Leal. Modena-pelit pelataan 9.-11.11. (koti) ja toinen osa viikkoa myöhemmin (vieras).

Benfica pelaa 3. kierroksella Mestarien liigan lohkovaiheen paikasta tsekkiläisen CEZ Karlovarskon tai kroatialaisen Mladost Zagrebion kanssa 2.-4.11. ja 9.-11.11.

Lohkovaiheessa tämän kaavion osan voittajaa odottavat Tuomas Sammelvuon valmentama venäläinen Zenit Pietari, saksalainen Berlin Recycling Volley sekä serbialainen Vojvodina Novi Sad.

FLS taisteli upeasti keskiviikon avauserän itselleen 27-25, mutta kahdessa seuraavassa erässä Benfica rutisti aikalailla avauspelin tapaan erät itselleen varmistaen jatkopaikan. Neljännen erän vieraat veivät vahvasti vaihtomiehistöin pelaten 14-25.

Hakkuri Alberto Cavasin oli 18 pisteellä kotijoukkue paras pistemies, mutta oli suurissa vaikeuksissa vieraiden torjunnan kanssa. Sakari Mäkinen teki 15 pistettä. Vieraiden hyökkäyspeli oli kotijoukkuetta tehokkaampaa ja virheettömämpää.

LÄHDE: Suomen Lentopalloliitto