F-liiga joulutauolle Classicin johdolla – mestarit vahvoja varamiehisinäkin

Salibandy3

F-liigan miesten sarja lähtee kymmenen päivän joulutauolle mestari Classicin johdolla. Tänään tamperelaiset löivät varamiehisinäkin kotonaan OLS:n maalein 10-5. Classicin etumatka toisena olevaan Oilersiin on seitsemän pistettä.

Classicin kokoonpanosta puuttuivat tänään MM-kävijät Nico SaloEemeli SalinJanne LamminenJuha KivilehtoEetu Sikkinen ja maalivahti Lassi Toriseva sekä pitempään poissa ollut Krister Savonen, mutta kaukaloon riitti silti kolme vahvaa kentällistä ja hyvä maalivahti Oskar Sillanpää. Näyttöpaikan saaneista nuorista Niilo Helin iski ensimmäisen liigamaalinsa laukoessaan Classicin toisessa erässä 3–1-johtoon. OLS nousi toisessa erässä maalin päähän ja kolmannen alussa vielä lukemiin 5-3, mutta sitten Classic meni menojaan vieden päätösjakson 6-3. Sami Johansson (2+2) ja Ville Lastikka (1+3) ahnehtivat neljä pistettä mieheen, ja Konsta Tykkyläinen laukoi sadannen liigaottelunsa kunniaksi hattutempun.

LASB löi kapuloita SPV:n pudotuspelijahdin rattaisiin kaatamalla Peliveljet kotonaan 3-1. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä sijoilla yhdeksän ja kymmenen neljä pistettä EräViikinkien ja play off -viivan alapuolella. Päivän ratkaisevat maalit nähtiin toisen erätauon molemmin puolin, kun Tino Nivala laukoi lahtelaiset 2–1-johtoon toisen erän viimeisellä ja Tatu Havula kolmannen maalin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Peliveljien loppukiriä torpedoi pahasti Sami Kosken kahdeksan minuuttia ennen loppua huitomisesta ottama viiden minuutin jäähy.

Sarjataulukon alapäässä Nurmon Jymy otti isot pisteet kaatamalla kotonaan Tiikerit lopulta 7-6. Jymy repäisi avauserän 2–2-tilanteesta toisen erän jälkeiseen 7–4-johtoon, mutta Tiikerit teki pelistä lopussa vielä jännittävän. Kevin Starck kavensi, ja puolitoista minuuttia ennen loppua Christian Remes laukoi vieraat jo maalin päähän tänään tehot 1+3 koonneen Miika Iskaniuksen syöttäessä molemmat osumat. Kotijoukkueen tehokkaimpina häärivät Riku Hakanen (2+1) ja Eetu Sariola (0+3).

Happee ja Westend Indians varmistelivat vierasvoitoilla asemiaan Classicin takana puskevassa pääjoukossa, kun Happee löi Karhut 6-4 ja Indians Steelersin peräti 7-1. Karhut käväisi Happeeta vastaan aluksi 2–0-johdossa, mutta Tuomas Huhtalan pelirangaistuksesta ja viiden minuutin alivoimasta alkoi pelin kääntyminen vieraille. Vielä kolme minuuttia ennen loppua Juuso Ahola kavensi tilanteeksi 3-4 ennen kuin Markus Salmi ja tyhjiin osunut Lauri Viitala laukoivat Happeen lopullisesti karkuun. Indiansin seitsemään maaliin löytyi Hämeenlinnassa viisi eri tekijää vain Jasper Auvisen ja Teppo Salon osuessa kahdesti.

Seuraavat ottelut pelataan 29. joulukuuta.