Scroll Top

Suomalaiskaksikko Kähärä – Joensuu otti neljännen sijan Dresdenin parisprintissä

Maastohiihto hiihto 2

Suomalaisittain Dresdenin maailmancup kisaviikonloppu sai hienon päätöksen, kun Jasmin Kähärä ja Jasmi Joensuu hiihtivät parisprintin neljännelle sijalle. Finaalin puolivälistä saakka podiumsijoituksesta taistellut kaksikko jäi lopulta voittajalle kaksi sekuntia.

Jo eilen uransa parasta vauhtia hiihtänyt Jasmin Kähärä oli tyytyväinen päivän kilpailuun. Hiihto kulki tänäänkin Kähärällä hyvin.

– Ihan huikee päivä! Hiihto tuntu koko päivän hyvältä ja jaksavalta. Onnistuttiin finaalissa hyvin vaihdoissa, ja ihan uskomatonta että taisteltiin loppuun asti podium-paikasta, Kähärä iloitsi.

Jasmi Joensuu koki, että vaikka karsinnassa oli pieniä vaikeuksia, finaalissa hiihto kulki ja maksimisuoritus saavutettiin.

– Tosi mahtava päivä! Karsinnassa oli haasteita, Jasminilla meni pari sauvaa, mutta kairattiin itsemme sieltä jatkoon. Puhuttiin karsinnan jälkeen, että tänään on kaikki mahdollista, eikä lähdetä yhtään nöyristelemään sinne.

– Finaalissa tehtiin maksimisuoritus, podium olisi ollut jo pieni ihme, sillä edellä oli niin kovia hiihtäjiä. Tottakai taktisesti onnistuttiin tänään tosi hyvin, ja sukset oli aivan mahtavat. Kiva päättää tämä kisarundi tälläiseen päivään, ja tästä on kiva lähteä pienelle harjoittelupätkälle, Joensuu summasi päivän kulkua.

Suomalaisista nähtiin karsinnassa myös Josefiina Böök – Anni Alakoski. Kaksikon loppusijoitus oli 20:s. Naisten kilpailun voitti Ruotsin ykkösjoukkue Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.