THAINYRKKEILY: Deolle niukka pistetappio MM-ottelussa

img_5757

Combat Academy of Finlandin Deo Phetsankhatille tuli tällä kertaa harmitttavan niukka pistetappio hallitsevaa maailmanmestaria Charlie Petersiä vastaan eilen (21.10.) käydyssä thainyrkkeilyn alle -66 kg MM- ottelussa Tallinnan Saku hallissa.

Otteluun lähdettiin täysin Deon tahdissa ja Deo johtikin ottelua kahden ensimmäisen erän jälkeen selvillä pisteillä, kolmannessa erässä Deo joutui lopettamaan potkimisen lähes tyystin potkut estävän loukkaantumisen vuoksi, viiltävä kipu esti jalkojen käytön lähes kokonaan, vaikuttaen myös muihin tekniikoihin selvästi. Britti Peters voittikin Deon joutuessa antamaan periksi kolmannen erän selvin lukemin, Deo tarjosi kuitenkin hyviä tilanteita ja kyynärpäätä mestarille useampaan kertaan. Neljäs ja viides erä meni edelleen Britille Deon joutuessa tyytymään lähinnä käsitekniikoihin ja kyynärpäihin.

img_5755
Tiukan ottelun voitto meni tällä kertaa niukasti pistein hallitsevalle maailmanmestarille Britannian Charles Petersille. Loukkaantuneelle Deolle todella hieno ottelu vaikka käsikirjoitusta jouduttiin muuttamaan pikku haverin vuoksi ja iso osa hyvin treenatusta arsenaalista jäi käyttämättä.

Maailmanmestaruus jäi tällä kertaa saavuttamatta, mutta parhaimmillaan Deo pystyy sen voittamaan, se nähtiin Saku Arenaan kehävaloissa; Mies kuntoon ja kohti uusia seikkailuita, niitä tulemme näkemään varmasti. Toivotaan, että uusi ottelu saadaan Suomeen.

img_5756

POK JÄÄSKELÄINEN VS. RUSTAMOV 3X3 MIN K-1 RULES

Pok Jääskeläinen (Combat Academy of Finland) otteli illan toisessa ottelussa Azerbaidzanilaista Ilyas Rustamovia vastaan K-1 säännöillä 3×3 min ottelun, jossa sallittuja tekniikoita olivat lyönnit, potkut ja polvet, mutta kyynärpäät ja paini oli kielletty.
Rustamov oli selvästi harjoitellut taitavana ottelijan tunnettua suomalaisthaimaalaista vastaan paljon lyöntitekniikkaa ja varsinkin vahvoja tyrmäyslyöntejä, joilla yrittikin ahdistaa Pokkia jokaisessa erässä sopivaan kulmaan tyrmäystä hakeakseen. Pok näytti parhaat puolensa tässä ottelussa ja väisteli sekä liikkui ketterästi vahvasti hyökkäävän Rustamovin alta, tarjoten eteen päin rynnivää Azerbaidzanilaista vastaan hyviä polvia ja potkutekniikoita kaikki kolme erää.

Ottelu näytti varsin selvältä, mutta kaikkien hämmästykseksi ottelu meni kuitenkin hajaäänituomiolla 2-1 Azerbaidzanilaiskulmaan; jopa illan TV-kommentaattoritkin olivat ryöstöstä täysin ihmeissään.
Ottelun jälkeen järjestäjät tulivat toki pahoittelemaan Pokin tuomiota ja kertoivat Latvialaisten tuomareiden arvostelleen sen niin väärin että eivät enää koskaan osallistuisi kisoihin tuomareina. Pokilta todella loistavaa ja ammattimaista esitystä, tästä miehestä kuullaan jos treenaaminen jatkuu samalla ahkeralla temmolla kuten viime aikona on nähty.

Kulmassa häärivät Combatin Jani Virtanen ja Niko Korventaus.