Bluesille karvas tappio

image

Espoon Blues avasi CHL-kautensa Barona Arenalla tiukalla tappiolla HC Litvinoville lukemin 0-1.

Ottelu oli alusta alkaen todella tasainen ja pelitilanteet muuttuivat nopeasti. Välillä Blues hallitsi peliä ja rummutti monen minuutin hyökkäyksiä Litvinovin maalille, jonka jälkeen Litvinov toisti saman perässä. Ottelun toisessa erässä Litvinov onnistui maalinteossa harmittoman näköisestä tilanteesta, kun Peter Jansky pääsi lyömään maalinedestä ilmasta kiekon maaliin, kokeneen Viktor Hublin esityöstä. Maalin jälkeen Blues lisäsi vettä myllyyn ja peli alkoi pyörimään enemmän Litvinovin alueella, mutta loistopelin pelannut slovakialainen muuri Jaroslav Janus tyrehdytti Bluesin loistopaikat upeilla torjunnoillaan. Kolmannen erän loppuun Blues sai vielä monia paikkoja tasoittaa pelin, mutta tänään ei vaan kiekko suostunut pomppimaan Jaroslav Janusin taakse. Gamblersmedia haastatteli ottelun jälkeen Bluesin maalilla loistavan pelin pelannutta Christian Engstrandia.

– Miltä peli vaikutti maalista katsottuna?

-”Tasaista vääntöä ja hyvää peliä näin ensimmäiseksi CHL -otteluksi. Molemmat joukkueet loivat paljon hyviä tilanteita ja peli oli temmoltaan nopeaa sekä yleisöystävällistä. Harmi vain ettemme saaneet maalia aikaiseksi”

– Vastustajan maalivahti pelasi huikean nollapelin, luuletko että hänet on mahdollista ohittaa jatkossa jotenkin?

– ”Jos minulle paikka avautuu niin vaikka minä teen maalin, kyllä se jotenkin uppoaa. Irtokiekkoihin vain lisää terävyyttä niin kyllä, se kiekko saattaa maaliin asti pomppia.”

– Miltä tuntuu pelata jääkiekkoa keskellä kesää?

– ”Tietysti hieman outoa olla kaukalossa, kun ulkona on hellettä. Kivaahan tämä on! Erityisesti hienoa on ,että tosipelit alkavat heti näin kauden alusta lähtien.”