Scroll Top

Yhtenäinen Suomi kaatoi Viron Gijonissa tyylillä

Lentopallo 55

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen Gijonin Euroopan Kultaisen liigan turnaus käynnistyi lauantaina tyylikkäällä 3-1 (23-25, 25-21, 25-19, 25-18)-voitolla perjantaina Espanjan voittaneesta Virosta. Voitto tuli vahvasti joukkue-esityksellä.

Antti Ronkainen toi Suomen peliin vaihdosta erinomaisen vastaanoton myötä myös hyökkäysvoimaa ja tärkeitä torjuntoja. Luka Marttila oli vahva läpi pelin ja keskella Severi Savonsalmi ja Miika Haapaniemi olivat erinomaisen tehokkaita (23/+19) ja hakkuri Aaro Nikula hoiteli hommat tyylillä (18/+10). Fedor Ivanov löysi läpi pelin kuumat pelaajat oivasti ja Voitto Köykkä oli jopa maaginen vastaanotossa (81 %) sekä puolustuksessa. Kaikkiaan Suomen vastaanotto oli erinomainen (71%) läpi koko pelin ja hyökkäyskin lopulta 47 %. Torjunnat Suomi vei 11-6.

Voiton myötä Suomen toiveet Kroatian Final 4 -lopputurnaukseen pääsystä voimistuivat.

Euroopan rankingin 15:nnen ja 23:nnen välinen kohtaaminen oli kautta aikain maiden välillä 69:s. Suomi siirtyi voitolla nyt yhden edelle 35-34.

Suomen avaus oli tuttu Tampereelta: Fedor Ivanov, Aaro Nikula, Niko Suihkonen, Luka Marttila, Severi Savonsalmi, Miika Haapaniemi, Voitto Köykkä (lib.).

Avauserä oli hyvinkin heikkotasoinen kokonaisuudessaan. Viro vei sen lopulta 23-25, vaikka se teki erään 10 virhettä. Suomen vastaanotto oli erässä positiivinen asia, mutta etenkin syötön kanssa oli vaikeaa. Syöttövirheitä tuli jo erän alkupuolelle kuusi. Erä kääntyi lopussa Viron syöttövaihdosta kentälle tulleen Henri Treialin syöttövuorolla.

Toiseen erään Suomen avaukseen tuli Antti Ronkainen, joka korvasi jo ensimmäisen erän lopulla Niko Suihkosen. Ronkainen piristikin huomattavasti Suomen peliä ottaen kaksi komeaa torjuntaakin. Suomi hyökkäsi hallitsemassaan erässä mainiosti (57%) ja vastaanotto säilyi edelleen hyvänä. Miika Haapaniemi niittasi torjunnallaan erän päätökseen heti ensiyrittämällä 25-21.

Kolmas erä alkoi Luka Marttilan syöttöshowlla hänen siirrettyä Suomen 11-3 -johtoon Ronkaisen torjuttua kolme kertaa todella komeasti. Hetkittäin Viro pääsi peliin mukaan, mutta ei pystynyt yhkaamaan erävoittoa (25-19). Suomi otti erään peräti viisi torjuntaa.

Neljännessä Suomi ei enää päästänyt vastustajaa mukaan voittotaistoon, vaan jatkoi hyväksi havaitsemallaan tiellä. Hyökkäys terävöityi taas paremmaksi vastaanoton pystyttyä erinomaisena.

Gijonin avausottelussa perjantaina Viro voitti lähes kolmetuntisessa ottelussa Espanjan 3-2 (25-22, 23-25, 31-29, 25-27, 18-16).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.