Scroll Top

Mäkelä ponnisti Ranskassa kahdesti 13,99

Kristiina Mäkelä yleisurheilu

Kristiina Mäkelä avasi kilpailukautensa sunnuntaina Ranskassa ponnistamalla toiseksi Forbachin kolmiloikkakilpailussa. Mäkelän pisin hyppy kantoi 13,99. Sillä hän jakaa Senni Salmisen kanssa kauden kotimaisen kärkituloksen.

­– Haettiin ehjiä hyppyjä. Se onnistui rennon juoksun kautta erinomaisen hyvin. Ensimmäinen hyppy oli millin yliastuttu ja olisi ollut vähän pidempi, Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen sanoi.

Mäkelä ponnisti hyvässä myötätuulessa ensimmäisen yliastutun jälkeen kaksi kertaa 13,99 ja sitten 13,66 ennen kuin lopetti kilpailun.

– Tavoiteltiin vain neljää hyppyä ja lopetettiin, kun alkoi tulos hiipua. Tämä oli meille kunnon varmistus ja tarkistus ennen Rooman EM-kisoja. Sieltä on pitkä hyppy tulossa.

Kilpailun voitti ranskalainen viime hallikauden MM-finalisti Ilionis Guillaume tuloksella 14,72, joka syntyi hurjaan myötätuuleen 6,4 metriä sekunnissa.

Davidila loikki Ranskassa seitsemänneksi

Kolmiloikkaaja Aaro Davidilan sijoitukseksi Forbachin kansainvälisissä kilpailuissa jäi seitsemäs tuloksella 15,94. Davidila paransi tulostaan hyppy hypyltä ja teki parhaan tuloksensa viimeisellä kierroksella.

Viime kesänä Davidila rikkoi Rooman EM-rajan loikittuaan 16,83. Forbachin tulos on hänen tämän kesän paras tilastokelpoinen tuloksensa. PM-kilpailuissa Malmössä hän hyppäsi myötätuuleen 16,03.

Korkeushyppääjä Venla Pulkkanen kilpaili Opolen korkeushypyyfestivaalissa Puolassa sijoittuen 12:nneksi tuloksella 178.

Leveelahti sinkautti Sveitsissä kauden kärkituloksen

Virtain Urheilijain kiekonheittäjä Helena Leveelahti heitti lauantaina Sveitsissä kauden kotimaisen kärkituloksen 55,63. Entinen kärkitulos Espoonlahdesta toukokuun alusta parani kolme senttiä.

Leveelahti heitti parhaan tuloksensa heti ensimmäisellä kierroksella ja voitti kilpailun miltei kymmenen metrin erolla. Hänen neljä muuta heittoaan kantoivat 52-53 metrin seutuville ja yksi oli yliastuttu.

Sveitsin kilpailun onnistuminen saattaa avittaa Leveelahden mukaan Rooman EM-kilpailuihin, jonne pääsee rankingin 30 parasta. Tuoreimmassa rankingissa Leveelahti on 29:s ja ranking päivitetään 29. toukokuuta.

Nuoria heittäjiä Hallen heittopäivillä

Joukko nuoria suomalaisia heittäjiä kilpaili Saksassa kaksipäiväisillä Hallen heittopäivillä.

Parhaiten onnistuivat Pudasjärven Urheilijoiden Enni Aula sijoittumalla alle 23-vuotiaiden naisten kiekonheitossa seitsemänneksi tuloksella 50,25 ja Mustasaaren Femmanin Cecilia Österberg, joka oli alle 20-vuotiaiden naisten keihäänheitossa neljäs tuloksella 50,13.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.