Viron lentopallomiehet Suomea vahvempia

Viron lentopallomaajoukkue oli kotikentällään Tallinnassa vahvempi otteluissa Suomen miesten kanssa. Sunnuntaina Viro löi Suomen 3-1 (20-25, 25-19, 26-24, 25-19).

Joukkueet kohtasivat Tallinnassa kolme kertaa. Perjantaina Viro voitti 3-2 ja lauantaina 3-1.

– Viikonlopun anti oli selvästi, että jokaiselta joukkueen jäseneltä tarvitaan vielä lisää panosta. Tällä esityksellä ei mennä EM-kisoihin eikä pärjätä MM-kisoissa, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi pelien jälkeen.

– Kaikkien pitää laittaa vielä enemmän peliin ja erien lopuissa varsinkin pitää olla terävämpi.

– Nämä pelit olivat kuitenkin tähän kohtaan meille oikein sopivat. Saatiin uusia pelaajia sisään joukkueeseen ja hyökkäyspeli oli meillä hyvää. Yleispelaajat pelasivat Viro-ottelut ihan mallikkaasti.

Suomen aloituksessa passarina oli Mikko Esko, hakkurina Urpo Sivula, yleispelaajina Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen, keskipelaajina Sauli Sinkkonen ja Henrik Porkka sekä liberona Lauri Kerminen. Niko Suihkonen tuli Krastinsin paikalle toisen erän aikana ja Niklas Breilin Kermisen paikalle kolmannessa erässä. Myös yleispelaaja Antti Ronkainen ja keskitorjuja Samuli Kaislasalo piipahtivat kentällä.

Avauserää Suomi hallitsi alusta alkaen ja johti sitä selkeästi loppuun asti (25-20). Syöttöpeli kulki tehokkaasti ja hyökkäykset toimivat. Toisessa erässä Viro puolestaan karkasi heti avauspalloissa ja piti otteen tiukasti itsellään vieden erän 25-19.

Kolmatta erää Suomi johti vielä 23-20, mutta hävisi jatkopalloilla 24-26. Suomen hyökkäykset eivät ratkaisuhetkillä olleet tarpeeksi tehokkaita. Neljännen erän alku oli tasainen, mutta Viro karkasi pikku hiljaa Suomelta ja vei erän selvästi 25-19.

Viro voitti ottelussa torjunnat 10-3 ja Suomi ässäsyötöt 6-3.

Suomen miesten EM-karsinnat alkavat 18.8. vierasottelulla Tanskassa ja jatkuvat 22.8. Helsingissä kotiottelulla Romaniaa vastaan. Kolmas ottelu on Romaniassa 26.8. ja viimeinen peli vasta tammikuussa kotona Tanskaa vastaan. Lohkon paras menee syksyn 2019 EM-kisoihin ja seitsemästä karsintalohkosta myös viisi parasta kakkosta pääsee kisoihin.