Scroll Top

Ville Koho- Kelta-mustalla sydämellä

Koho

 

Kuva: Saipa
Kuva: Saipa

Mitä tulee mieleen nimestä Ville Koho? Joukkuepaaja, johtaja, roolimalli ja ammattilainen! Siinä vain muutama adjektiivi kuvaamaan SaiPa-kapteenia. Nykyliigan yksi suurimpia ylpeyden aiheita on Ville Kohon kaltaiset esikuvat ja arjen sankarit, jotka kaudesta toiseen pelaavat suurella sydämellä rakastaen jääkiekkoa ja seuraansa, jota edustavat. Kun pelaajat lähtevät parikymppisinä ulkomaille pelaamaan, on hienoa, että liigassa on Kohon kaltaisia pelaajia, jotka pelaavat toistakymmentä kautta liigakentillä ja vieläpä samassa seurassa, mikä nykykiekkoilussa on todella harvinaista. Pelaajat eivät välttämättä näy otsikoissa mutta ovat joka seuralla ja sille paikkakunnalle isoja tähtiä missä pelaavat.


http://gty.im/455127350
Uran läpileikaus

Ville Koho on alunperin Imatran Ketterän kasvatti mutta tuli Lappeenrantaan ja SaiPaan pelaamaan jo C-juniori ikäisenä. Liigadebyyttinsä mies teki kaudella 2001-2002 mutta tuolla kaudella Koho pelasi vain 15 ottelua ja suurin osa kaudesta meni vielä A-nuorten SM-sarjaa pelatessa. Koho kuuluu siihen harvinaiseen joukkoon, joka oli keväällä 2002 voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta. Kohon varsinainen tulokaskausi oli 02-03, jolloin mies pelasi jo 56 kamppailua ja teki siinä sivussa 5 tehopistettä. Koho on aina tunnettu tunnollisena joukkuepelaajana, jonka voi heittää roolissa kuin roolissa jäälle luottaen, että mies hoitaa hommansa. Koho nousi jo kolmen kauden jälkeen kaudelle 05-06 SaiPan varakapteeniksi ja kaudelle 07-08 miehestä tehtiin SaiPan kapteeni ja Koho onkin siitä saakka toiminut joukkueessa C-kirjain rinnassaan.

Jotain Kohon arvosta joukkueelle kertoo se, että mies on näiden lukuisten kausien aikana pelannut kaikkia muita pelipaikkoja paitsi maalivahtia eli todellinen moniosaaja on kyseessä. Koho pääsi pelaamaan kaudella 2009-2010 Ari-Pekka Selinin alaisuudessa vähän hyökkkäävämpää roolia kuin aikaisemmin, joka näkyi myös tehojen muodossa verrattuna aikaisempaan. Pisteiden valossa puolustavan keskushyökkääjän läpimurtokausi oli 11-12, jolloin syntyi tehot 9+19. Joulukuussa 2013 Ville Koho sai palkinnon hyvin tehdystä työstä kun mies valittiin maajoukkueeseen EHT:n Moskovan turnaukseen. Kohon maajoukkuedepyytti oli 19 joulukuuta Tsekkejä vastaan. Samalla kaudella syntyi Kohon uran piste-ennätys kun mies paukutti 10 maalia ja antoi 27 maalisyttöä ollen SaiPan sisäisen pistepörssin ykkönen. Koho on ollut näkemässä 2000-luvulla niin SaiPan laskut kuin nousut ja niinpä olisi hienoa, jos mies saisi tänä keväänä palkinnon kovasta työstä vaikka mitalin muodossa. Kohoon kiteytyy käytännössä koko SaiPan peli-identitetti. Niinpä on hienoa, että tuollainen pelaaja seuraan on saatu.

Loppu yhteenveto ja ylistys

Noin 14 kautta ja 700 peliä uraa takana, niissä reilut 200 tehopistettä. Siinä vain murto-osa Ville Kohon uran luvuista. Jos on leijonapaidassa ollut joskus legendaarinen numero kahdeksan niin Ville Koho on Etelä-Karjalan ja Saipan ainoa oikea numero kahdeksan. Kaikki se kunnia ja arvostus, jota hän on saanut ja tulee saamaan on täysin ansaittua. Uransa aikana Koho on varmasti saanut kosiskeluja muiltakin seuroilta mutta on uskollisesti edustanut ja kantanut Saipan paitaa kelta-mustalla sydämellä. Koko 2000-luvun yleisö on saanut seurata uraasi ja vaikka miehet ovat SaiPassa vaihtuneet, yksi on ja pysyy, nimitäin Ville Koho.


http://gty.im/455127278
Nyt kun 700 pelin upea rajapyykki tulee täyteen, on toivottavaa, että koko kiekkoileva Suomi osoittaa kunnioitusta Koholle, jonka hän on ansainnut. Toivottavasti seura, yhteisö ja fanit saavat seurata Kohon otteita vielä useiden kausien ajan ja sitten kun hänen uransa joskus päättyy, on vuoren varmaa, että numero kahdeksan nostetaan Kisapuiston hallin kattoon.

Jos joku ansaitsee etuliitteen Mister Saipa niin se on Ville Koho. Koko Etelä-Karjala ja kiekkoileva Suomi saa olla ylpeä, että on tollainen pelaaja liigakentillä. Piste.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.