Viivi Lehikoiselta hieno startti kaudelle Hollannissa vaikeissa olosuhteissa

Yleisurheilu83

Viivi Lehikoisen kauden ensimmäinen 400 metrin aitojen startti toi neljännen sijan sateisessa Hengelossa Hollannissa maanantaina. Lehikoisen aika oli 56,29. Se on kauden kotimainen kärki ja Lehikoisen uran paras kauden avaus 400 metrin aidoissa.
Juoksun voitti Tokion olympiakisojen hollantilainen pronssimitalisti Femke Bol ajalla 53,94. Ukrainan Anna Ryzhykova oli toinen ajalla 55,62.

Embed from Getty Images

– Sää oli aika hirveä ja todella erilainen kuin Ostravassa. Tuuli, satoi ja oli tosi kylmä. Onneksi ensimmäinen kaarre mentiin myötätuuleen, Lehikoinen kertaili.
Ostravassa reilu viikko sitten Lehikoinen juoksi 300 metrin aitojen SE:n 38,50.

– Nyt yllätyin sijoituksesta, mutta odotin parempaan aikaa. Siihen voi kuitenkin olla tyytyväinen, kun ottaa huomioon olosuhteet ja, että tämä oli kauden ensimmäinen 400 metrin aitojen startti. Viimeinen satanen jännitti, kun juoksun alkuun on tehty muutoksia, Lehikoinen kertaili.

Lehikoinen on muuttanut juoksun askelrytmitystä niin, että hän meni nyt kolme ensimmäistä aitaväliä 15 askeleen rytmillä ennen kuin hän vaihtoi 16 askeleen rytmiin ja lopussa 17:stä.

– Vähän tasapaksu juoksu se oli, vaikka pysyin aika hyvin suunnitelmissa, Lehikoinen arvioi.

Peters sivalsi yli 90 metriä, Paavola kuudes

Turussa ensi viikolla kisaava keihäänheiton maailmanmestari Anderson Peters on huippuvireessä. Grenadan keihästähti voitti sateen ja tuulen tuiverruksessa heitetyn keihäskisan 90,75 kantaneella heitolla.

Saksan Julian Weber kiilasi toiseksi ennätyksellään 89,54 ja Trinidadin Keshorn Walcott oli kolmas kauden parhaallaan 89,07.

Mikko Paavola oli Hengelon seiväshypyssä kuudes ylitettyään 550. Yritykset korkeudesta 560 eivät tuoneet ylitystä. Paavola on tällä kaudella taivuttanut 555.

Armand Duplantis voitti kilpailun ylitettyään 601.

Yleisurheilutuloksia

Hengelo, Hollanti:
Kv. kilpailu:
Miehet, seiväs: Armand Duplantis Ruotsi 601,…6) Mikko Paavola Suomi 550.
Naiset, 400 m aj: 1) Femke Bol Hollanti 53,94,…4) Viivi Lehikoinen Suomi 56,29 (kkk)

Lähde: Yleisurheiluliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.