Saga Andersson hyppäsi uuden ennätyksensä Sipoossa

Yleisurheilu83

Esbo IF:n Saga Andersson voitti naisten seiväshypyn Sipoossa maanantaina ennätyksellään 445. Anderssonin aiempi ennätys oli viime talvena hallissa hypätty 443. Ulkoradoilla hänen edellinen ennätyksensä oli viisi vuotta sitten syntynyt 442.

– Olin viikko sitten samassa paikassa hyppäämässä. Silloin juoksin ja hyppäsin täysillä verryttelyssä, mutten kilpailussa. Tämän kisan tavoite oli juosta ja hypätä täysillä kisassa ja se onnistui, Andersson sanoi.

Embed from Getty Images

Hyppääjien kiusana Sipoossa oli sivuvastainen tuuli.

– Otin siksi verkkahypyt kahdeksan askeleen vauhdilla, Andersson kertoi.

Kilpailun Andersson aloitti neljästä metristä, joka ylittyi vasta kolmannella yrityksellä. Sen jälkeen hyppy alkoi kulkea ja 445 meni toisella yrittämällä. Anderssonin mukaan ennätyshypyssä oli käytössä oli ”aika perustreeniseiväs”.

– Ei se mikään nappihyppy ollut, mutta tekniikka oli hyvä. Otekorkeus oli nyt hieman tavallista korkeampi 440. Olen treeneissä hypännyt niin sanotusti kaksi seivästä isommalla seipäällä, joten siellä on hihassa vielä korkeampia hyppyjä, Andersson arvioi.

Alkukesän hyvää kilpailuvirettä Andersson testaa uudelleen jo keskiviikkona Espoossa Leppävaaran stadionilla, missä hän kohtaa Motonet GP-kilpailuissa kautensa avaavan Wilma Murron ja Elina Lampelan.

SIPOO 6.6.2022 Sipoon Energia-kisat

Naiset,

Seiväs: 1) Saga Andersson EsboIF 445 (kkk).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.