Massakenttien kuningas otti omansa

Rafael Nadal

Rafael Nadal on voittanut miesten kaksinpelin mestaruuden Ranskan avoimessa tennisturnauksessa jo 14:nnen kerran urallaan. Nadal, 36, voitti finaalissa Norjan Casper Ruudin erin 3–0 (6–3, 6–3, 6–0). Ottelu kesti kaksi tuntia ja 18 minuuttia.

Nadal voitti 51 minuuttia kestäneen avauserän lukemin 6–3. Toisessa erässä Ruud pääsi niskan päälle ja 3–1-johtoon. Norjalainen menetti johtonsa kuitenkin nopeasti, ja Nadal jyräsi jälleen 6–3-voittoon.

Kolmas erä eteni mallorcalaisen komennossa pikavauhtia. Nadal takoi taululle puolessa tunnissa tylyt lukemat 6–0, eikä finalistien paremmuudesta ollut lopulta kahta kysymystäkään.

Grand slam -turnausvoitto on Nadalille ennätyksellinen 22:s. Novak Djokovicilla ja Roger Federerillä on kummallakin 20 voittoa. Nadal nousi eniten grand slam -turnauksia voittaneeksi pelaajaksi tammikuussa, kun hän saavutti Australian avoimissa uransa 21. voiton.