Viime yön NHL:n pudotuspelikierroksella kaksi peliä, mukana joukko suomalaisia

New York Islanders jatkoi vahvoja otteitaan jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä. Suomalaishyökkääjä Leo Komarovin edustama Islanders voitti pudotuspelien toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussaan Philadelphia Flyersin maalein 4–0.

Maalinteossa onnistuivat myös avauserässä maalannut Andy Greene ja päätöserässä Anders Lee ja Devon Toews.

Nollapelin torjui 29 kertaa kiekon eteen venynyt Semjon Varlamov. Flyers-vahti Carter Hartille kirjattiin 25 torjuntaa.

Yön toisessa ottelussa Mikko Rantanen vei Coloradon jo 2–0 -johtoon, kun toinen erä läheni puoliväliä. Suomalainen oli alustanut myös joukkueensa avausmaalin näyttävällä pikkulätyllä, jonka upotti Nathan MacKinnon.

Kahden maalin johto oli kuitenkin laiha lohtu, kun Dallas laittoi pelivaihteen sisään. Dallas teki toisen erän loppuun neljä maalia, ja peli päättyi lopulta 5–2.

Yksi ottelun näyttävimmistä suorituksista oli Esa Lindellin mykistävä vaihto, joka alkoi alivoimalla. Hurjan taistelun päätteeksi puolustaja vei kiekon Joonas Donskoilta ja lähti hyökkäämään jalat hapoilla. Väkevä soolo päättyi siihen, että Lindell survoi kiekon väkisin Coloradon maaliin.

Myös Miro Heiskanen jatkoi pistetehtailuaan yhden syöttöpisteen myötä. Heiskanen on kerännyt nyt NHL:n pudotuspeleissä 14 pistettä 11 ottelussa. Hän on koko playoffien pistepörssissä toisena MacKinnonin (18 pistettä) jälkeen.

Ottelun ykköstähti oli kuitenkin Dallasin maalivahti Anton Hudobin, joka torjui pelissä peräti 38 kiekkoa.